"Jos klähmit, niin saat kävellä loppumatkan" – raumalaismies kosketteli naisen reittä ammattiliiton matkalla, sai tuomion seksuaalisesta ahdistelusta

Käräjäoikeus uskoi naisen kertomaa eikä niellyt miehen väitteitä siitä, että rikosepäilyn oli tarkoitus suistaa hänet paikallisosaston puheenjohtajan paikalta.

| Päivitetty

Noin nelikymppinen, aiemmin Raumalla asunut mies syyllistyi Satakunnan käräjäoikeuden mukaan seksuaaliseen ahdisteluun linja-autossa vuosi sitten syyskuussa.

Syyttäjän teonkuvauksen mukaan mies laski kätensä porilaisnaisen reidelle liu'uttaen sitä samalla ylöspäin. Nainen löi käden pois ja käski miestä lopettamaan, mutta mies teki saman uudelleen, jolloin nainen myös esti ja kielsi häntä uudelleen.

Oikeuden kirjallisesta tuomiosta selviää, että kyseessä on ollut jonkinlainen ammattiliiton linja-automatka. Tapahtumapaikaksi syytteessä kuvattuun rikokseen on merkitty Rauma.

Nyttemmin mies on muuttanut pois Raumalta.

Kertoi aloittavansa "iskemisen"

Naisen oikeudessa kertoman mukaan mies oli ilmoittanut naiselle aloittavansa tämän "iskemisen", kun muut matkustajat olivat poistuneet autosta. Autoon jäivät vain mies, nainen sekä kuljettaja.

Nainen kertoi miehen laskeneen kätensä naisen reidelle ja liu'uttaneensa sitä ylös, jolloin hän löi käden ylös ja kielsi miestä. Miehen tehtyä saman uudestaan nainen oli huutanut miehelle vetävänsä tätä turpaan ja tämän saavan kävellä loppumatkan, jos ei tämä lopeta toimintaansa.

Nainen ilmoitti myös, ettei häntä "kopeloida". Mies sanoi naisen mukaan, että kyse on normaalista seksuaalisesta kanssakäymisestä.

Nainen oli kertonut ilmoittavansa tapahtuneesta aluesihteerille, minkä jälkeen mies suuttui, rupesi solvaamaan häntä ja käski hänen pitää "päänsä kiinni".

Mies itse väitti ymmärtäneensä, että käden pois lyöminen tarkoitti "ei" ja siirtyneensä autossa toiseen paikkaan.

Hän vetosi myös ammattiliittotoimintaan oikeudessa ja kertoi näkemyksenään, että vasta myöhemmin esille tulleiden ahdisteluväitteiden tarkoitus oli mustamaalata häntä. Hän toimi väitteiden aikaan osaston puheenjohtajana.

Oikeus uskoi naisen kertomaa

Oikeudessa kuultiin todistajana linja-autonkuljettajaa, joka kertoi kuulleensa naisen sanoneen kahdesti tiukalla ja vihaisella äänellä, että "älä klähmi mua". Toisen kerran jälkeen nainen sanoi kuljettajan mukaan, että "jos klähmit, niin saat kävellä loppumatkan".

Tilanteessa mies on ollut tukevassa humalassa ja nainen lähes selvinpäin. Naisen kertomus oli käräjäoikeuden mukaan uskottava, johdonmukainen ja yksityiskohtainen, ja kuljettajan kertomus tuki sitä.

Miehen väitettä siitä, että rikosepäilyn syynä olisi hänen mustamaalaamisensa ja syrjäyttämisensä puheenjohtajan paikalta, oikeus ei pitänyt uskottavana.

Miehen katsottiin syyllistyneen seksuaaliseen ahdisteluun, josta hänelle tuomittiin 25 päiväsakon sakkorangaistus. Naiselle hänet tuomittiin maksamaan kärsimyskorvauksena sata euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut