Jos Rauman koulut suljettaisiin, tehtäviä annettaisiin netin kautta – luokkaretkiä ja tapahtumia perutaan, uimahalli ja kirjastot käytössä

Kaupungin johtoryhmä kokoontui perjantaiaamuna keskustelemaan koronavirustilanteen aiheuttamista toimenpiteistä.

| Päivitetty

Rauman kaupunki noudattaa tapahtumien perumisessa valtakunnallista linjausta, kertoo sivistystoimialan johtaja Soile Strander. Kaikki yli 500 hengen tapahtumat perutaan siis "automaattisesti".

Kaupungin johtoryhmä kokoontui perjantaiaamuna keskustelemaan koronavirustilanteen aiheuttamista toimenpiteistä.

Isojen tapahtumien lisäksi kaupunki ohjeistaa perjantain aikana sivistystoimialan toimijoita myös pienempien ei-tarpeellisten kokoontumisten perumisesta.

– Se voi tarkoittaa esimerkiksi pienempiä konsertteja, oppilaskonsertteja, koulutuksia, Strander luettelee.

Lisäksi koulujen luokkaretket perutaan tältä keväältä kokonaan.

Uimahalli ja kirjastot ovat Stranderin mukaan toistaiseksi normaalisti toiminnassa. Liikuntapaikkojakaan kaupunki ei ole sulkemassa, vaan urheiluseurat ja muut liikuntatoimijat toimivat asiassa omien ohjeistustensa mukaan.

Lukuisat urheiluseurat ovatkin peruuttaneet harjoitus- ja ottelutapahtumiaan Raumalla ja lähiseudulla.

Varautuminen mahdolliseen koulujen sulkemiseen on käynnissä

Toistaiseksi Suomen kouluja tai päiväkoteja ei ole päätetty sulkea. Kaupungin on kuitenkin varauduttava sellaiseenkin tilanteeseen.

– Kyllä meillä varautumiset on jo käynnistyneet ja tätä pohdintaa tehdään. Lähtökohtaisesti koulut ja päiväkodit toimivat täysin normaalisti, jos ei ohjeistukset tai valtakunnallinen tilanne muuksi muutu.

Miten oppimismahdollisuuksia järjestettäisiin, jos koulut jouduttaisiin sulkemaan?

– Käyttöön otetaan tietyt etäopetuskäytänteet, jotka käytännössä tarkoittavat Wilman ja Peda.netin kautta oppilaille annettavia tehtäviä. Tätä asiaa valmistellaan parhaillaan, se on valmistelussa oleva asia.

Oppilaita on perjantaina myös ohjeistettu ottamaan kirjat viikonlopuksi kotiin, jos ensi viikolla joudutaan toteuttamaan poikkeusjärjestelyjä. Sellaisista ei kuitenkaan tällä hetkellä ole tietoa, mutta tilanne voi muuttua nopeastikin.

Juttua muokattu 14.05: Lisätty viimeinen kappale.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut