Jos sukset menevät ristiin, Rauma maksaa uudelle kaupunginjohtajalle 9 kultaista kuukautta

Johtajasopimuksen mukaan Johanna Luukkonen menee kielikouluun eikä saa työnantajalta autoetua.

| Päivitetty

Rauma aikoo tarjota tulevalle kaupunginjohtajalleen Johanna Luukkoselle johtajasopimusta, joka sisältää 9 kuukauden palkkaa vastaavan erokorvauksen. Niin sanottu kultainen kädenpuristus maksetaan tilanteessa, jossa kaupunginjohtaja irtisanoutuu vapaaehtoisesti itse, jos hän ei enää nauti poliittisen johdon luottamusta.

– Se on äärimmäinen keino, jos luottamuspula tulee, mutta toivottavasti sellaista ei koskaan jouduta käyttämään. Monissa sopimuksissa on ollut että vuoden palkka ja joissakin, että kuusi kuukautta, joten katsottiin, että tämä yhdeksän kuukautta on kultainen keskitie, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.) toteaa.

Englantia petraamaan

Toinen mielenkiintoinen yksityiskohta johtajasopimuksessa on, että virkasuhteen alkaessa Luukkosen kanssa on sovittu kielikoulutuksesta.

– Hän on rehellisesti sanonut, ettei kielitaito ole hänen vahvin alueensa ja meillä kuitenkin oli hakuvaatimuksena sujuva englannin kielen taito. Yhdessä olemme sopineet, että hän kehittää ja kouluttaa itseään englannin kielen osalta. Keskustelu saadaan poikki siltä osin, Leppikorpi toteaa.

Kolmas merkille pantava seikka on, ettei Luukkoselle tule autoetua, vaan hän ajaa työajonsa omalla autollaan. Kaupunginjohtajan auton ostamiseen ei olisi Leppikorven mukaan ollut kaupungin budjetissa rahojakaan, joten ratkaisuna päädyttiin siihen, että Luukkonen laskuttaa oman auton ajosta kilometrikorvaukset kaupungilta.

Lisiä ei makseta

Kaupunginjohtajan palkaksi tulee 11 500 euroa kuukaudessa. Palkkasumma nousi ylöspäin, sillä aiemmin esillä oli noin 10 000 euron kuukausipalkka. Toisaalta nyt sovittu kuukausipalkka on reilusti pienempi kuin edeltäjän Kari Kosken noin 13 6500 euron kuukausipalkka.

– Katsottiin, että palkka on lähellä keskiarvoa mutta kuitenkin enemmän kuin toimialajohtajien palkat.

Rauman Luukkoselle maksama palkka on kokonaispalkka, jonka lisäksi ei makseta esimerkiksi ylityökorvauksia. Luukkoselle tulee matkapuhelinetu. Kaupunginjohtajan käytössä on puhelimen ohella kannettava tietokone, tabletti ja kaupungin luottokortti.

Tuloksista keskustellaan

Johtajasopimukseen sisältyy niin ikään, että ennen viran alkamista kaupunginjohtaja tutustuu Rauman kaupungin toimintaan. Perehtymispäivistä ei makseta erillistä korvausta, mutta Luukkonen saa pitää vapaana perehtymiseen käyttämänsä ajan.

Kaupunginjohtaja käy vuosittain tulos- ja kehityskeskustelun kaupunginhallituksen osa-aikaisen puheenjohtajan kanssa. Myös muulla kaupunginhallituksen puheenjohtajistolla on oikeus osallistua näihin keskusteluihin, jotka ovat luottamuksellisia.

Uuden kaupunginjohtajan johtajasopimus tuli yksimielisesti hyväksytyksi kaupunginhallituksessa, mutta asia vaatii vielä kaupunginvaltuuston hyväksynnän. Vasta tämän jälkeen johtajasopimus voidaan allekirjoittaa. Rauman kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran toukokuun lopussa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut