Joukkoliikennekyselyn vastauksia: vuoroja halutaan lisää

Tähän mennessä saatujen kyselyvastausten perusteella moni ei ole tyytyväinen siihen, miten usein Raumalla pääsee kaukoliikenteellä muualle ja takaisin.

Samk:in SataMaa-projektissa selvitetään Satakunnan joukkoliikenteen nykytilannetta verkkokyselyllä. Vastausten pohjalta hahmotetaan, mihin suuntaan Satakunnan joukkoliikennettä tahdotaan kehitettää. Vielä auki oleva kysely koskee pääasiassa kaukoliikennettä.

– Vastauksia kyselyyn on tullut todella hyvin, tähän mennessä yli 750, projektipäällikkö Kalle Toivonen kertoi maanantaina aamupäivällä.

Mairittelevaa kuvaa kyselyvastaukset eivät anna Satakunnan tilanteesta. Vastauksissa on tullut erityisesti esiin tyytymättömyys korona-aikana vähennettyjen vuorojen määrään.

– Koko Satakunta on yllättävän vaikeasti saavutettavissa. Se vaikeuttaa matkailua, opiskelua ja työssäkäyntiäkin, jos tänne ei ole helppoa päästä eikä päästä lähtemään täältä pois, Kalle Toivonen sanoo.

Aivan synkistellen tilanteeseen ei kuitenkaan hänen mielestään ole syytä suhtautua.

– Ennen koronaa yhteydet olivat jokseenkin hyvät ja paranemaan päin. Kun tilanne normalisoituu, päästään parempaan suuntaan, hän sanoo.

Suoria yhteyksiä lisää, junakin kelpaisi

Raumaa koskevissa vastauksissa on noussut esiin, että isompiin kaupunkeihin bussilla lähdettäessä yhteydet ovat kovin erilaiset ja vuorojen koetaan jakautuneen epätasaisesti eri suuntien kesken. Johonkin suuntaan pääsee hyvinkin usein, mutta toiseen selvästi harvemmin.

– Myös suoria yhteyksiä Tampereelle on toivottu enemmän. Joskus bussin vaihtoa Huittisissa voi joutua odottamaan yli puolikin tuntia, Kalle Toivonen sanoo.

Joissain vastauksissa on pidetty kaukoliikenteen vuorojen määrää Raumalla ylipäätään liian vähäisenä.

– On hankalaa käydä vaikka päiväreissulla isommassa kaupungissa, kun ensimmäinen vuoro kohdekaupunkiin on perillä melko myöhään ja viimeinen paluumatkan vuoro lähtee aikaisin.

Vastauksissa ovat olleet Rauman osalta esillä myös henkilöliikenteen junayhteydet. Suoraa yhteyttä on toivottu esimerkiksi Tampereelle, josta olisi yhteys vaihdon kautta Pohjois-Suomeenkin, ja Helsinkiin.

Valtaosa vastauksista on tullut Satakunnasta, mutta Kalle Toivonen mainitsee myös muun muassa Helsingistä ja Nurmijärveltä tulleen vastauksia. Satakunnan joukkoliikenne on kiinnostanut maakunnan ulkopuolisia vastaajia esimerkiksi siksi, että heillä on mökki Satakunnassa.

Kyselyyn voi vastata sunnuntaihin 5. joulukuuta saakka osoitteessa:

https://www.merilogistiikka.fi/uutiset/vastaa-samkin-satamaa-hankkeen-kyselyyn-ja-paaset-vaikuttamaan-satakunnan-joukkoliikenteen-kehittamiseen

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut