Jouko Nummelan uutuuskirjassa sukelletaan syvälle raumalaisuuteen

Raumalaista kotiseutuhistoriaa ja -kulttuuria monin eri tavoin taltioinut Jouko Nummela on julkaissut uutuuskirjan Paholainen baarissa.

Nummela on etsinyt Rauman seudulta kirjaansa sellaisia historiallisia kohteita, jotka eivät ole yleisesti tunnettuja ja selvittänyt niiden historiaa. 

- Toivon, että lukija pitää kirjaa innostavana hakuteoksena, jonka avulla kohteita voi itsekin lähteä katsomaan, Nummela toteaa.

Tiesitkö esimerkiksi, että Lapin Teilinnummi on saanut nimensä vanhasta "teilauspaikasta", jossa kuolemanrangaistukseen tuomittuja mestattiin? Mestauskivi on vieläkin paikoillaan ja siihen on kaiverrettu vuosiluku 1805, jolloin kivellä toteutettiin viimeinen mestaus. 

Kirjaansa Nummela on myös siirtänyt raumalaisten kertomia hauskoja tarinoita menneisyydestä, jotka aikoinaan hän on kuvannut filmi- ja videonauhoille.

Paholainen baarissa -kirja sisältää runsaasti valokuvia, myös kiinnostavia ilmakuvia Raumasta vuodelta 1940. Kirjan yhdelle sivulle on painettu QR-koodeja, joiden avulla älypuhelimella voi katsella elämää Raumalla 1950-luvulla.

Jouko Nummela on muistanut kirjassaan myös yli 30 vuotta jatkunutta taistelua Ulko-Petäjäksestä. 

- Kirjaan olen taltioinut sen ensimmäisen "taistelun", joka käytiin 1970-luvun lopulla Iso-Hakunin ja Ulko-Petäjäksen kohtalosta, Nummela summaa.

Paholainen baarissa -kirja on myynnissä kaikissa raumalaisissa kirjakaupoissa.