Joulevangeeljumissa mukana sata lasta – taustajoukkoihin mahtuu vielä vapaaehtoisia

Tapahtumalla on oma keitraustiimi, joka tarjoilee kuumaa juotavaa, naposteltavaa ja joulupuuroa. Esityksiin mahtuu vielä vapaaehtoisia mukaan.

Joulevangeeljumin harjoitukset ovat jo käynnissä. Tänä vuonna lapsiesiintyjiä on tuplasti viime vuoteen verrattuna. Koreografina on Reetta Hulmi (oik). Kuva: Juha Sinisalo

Toista kertaa järjestettävä Joulevangeeljum on iso ponnistus Raumalla. Tänä vuonna varsinaisia esityksiä on kolme, yksi enemmän kuin viime vuonna.

Kuvaelmassa on myös enemmän esiintyjiä kuin viime vuonna. Määrä kohoaa peräti 300:aan.

Lapsiesiintyjien määrä tuplaantuu, heitä on mukana 100. Lapsia ja nuoria tulee lisää muun muassa Rauman teatterikoulusta.

Lapset kuuluvat opettaja, näyttelijä Venla Walleniuksen ryhmään. Wallenius itse on viime vuoden tapaan kertoja.– Teatterikoululaiset hyppäävät koreografi Reetta Hulmin joukkoihin rauniokohtauksen enkeleiksi, hän kertoo.

Uutena lapsiryhmänä mukaan tulee Laura Salmen vetämä Kakrut-lauluryhmä Karin koulusta.He esiintyvät Kirkkopuistossa.

Tänä vuonna esityksessä nähdään myös Turun seudun tanssioppilaitoksen oppilaita.

Yli sata litraa glögiä

Esiintyjät ja muut talkoolaiset pidetään tyytyväisenä säässä kuin säässä tarjoamalla kuumaa juotavaa ja piparkakkuja sekä hedelmiä ja pikkunaposteltavaa. Lauantaina, jolloin joulukuvaelmasta on kaksi esitystä, kaikille tarjotaan joulupuuro.

Cateringista Joulevangeeljumissa vastaa Sirpa Liukkonen nelihenkisen tiiminsä kanssa. Kokemukset viime vuodelta ovat hyvät.

Viime vuonna bäkkäritila sijaitsi tyhjässä liikekiinteistössä torin kulmalla, mutta nyt se on siirretty vanhalle opistolle.

Ihan itse keitraustiimi ei puuroa keittele, vaan se tilataan valmiina. Viime vuonna puuroa meni Liukkosen mukaan yli 70 litraa.– Puurotarjoilusta kaikki olivat mielissään, sillä lauantaina oltiin kuusi tuntia reissussa. Ilman ruokaa olisi ollut aika ohkainen olo.

Glögiä lämmitettiin 125 litraa, kahvia 25, sipsejäkin 3 kiloa ja pipareita 4.

Liukkoselta jäi viime vuonna tarjoilun järjestämisen takia Joulevangeeljum kokematta.– Katsotaan, jos nyt ehtisi, kun meitä on mukana tiimissä viisi.

Kymmeniä taustatyöntekijöitä

Joulevangeeljumiin tarvitaan myös iso joukko muita taustatyöntekijöitä. Pelkästään ääni- ja valoteknikkoja on 25. Kaikkiaan muita kuin esiintyjiä on noin 80.

Tapahtuman turvallisuudesta vastaa Sami Haapasen yritys. Hän kuvaa esitystä tapahtumaksi, jossa on paljon liikkuvia osia.

Vanhassa Raumassa on esityspäivinä liikkeellä noin 30 liikenteenvalvojaa, järjestysmiestä ja vartijaa. Liikenteenvalvojia esimerkiksi tarvitaan katujen blokkauksessa väkijoukon siirtyessä esityspaikasta toiseen.

Iso osa etukäteissuunnittelusta liittyy Haapasen mukaan mahdollisiin ongelmatilanteisiin varautumiseen. Yksi riskitekijä on sää.

– Tänä vuonna mennään viime vuodesta tutulla sapluunalla, hieman isompana vain, sanoo Haapanen.Iso osa työstä on Haapasen mukaan ihmisten opastamista.

– Tapahtuma sujui viime viime vuonna lopulta älyttömän hyvin, ja tuolloin tehty työ helpottaa tämän vuoden tapahtumaa.

Vielä mahtuu mukaan

Tapahtuman taustajoukkoihin mahtuu vielä mukaan. Museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari esimerkiksi hääri viime vuonna haalarissaan vetämässä sähkökaapelia, mutta luovuttaisi homman mielellään jollekulle muulle.

– Huoltotehtäviin tarvitaan yhä väkeä, hän vinkkaa.

Joulevangeeljumin esitykset perjantaina 15.12. klo 18 ja lauantaina 16.12. klo 16 ja klo 19.

Lisää jouluttuja Länsi-Suomen Joululehdessä, joka ilmestyi 22.11.2023. Lue lehti maksutta näköislehtenä: www.ls24.fi

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut