Jouluinen Vanha Rauma kiri Iltalehden äänestyksen kärkikolmikkoon – Taakse jäivät Porvoo ja Turku

Suomen jouluisin paikka -äänestyksen tulokset valavat uskoa myös joulukaupunkihankkeen tekijöihin.

Vanha Rauma sijoittui Iltalehden Suomen jouluisin paikka -äänestyksessä kolmanneksi. Rauman kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen kiittelee, että raumalaiset innostuivat itsekin äänestämään omaa kotikaupunkiaan. Yksi Pitsikaupaungin joulun hiteistä on ollut upea kuusikuja Vähäraastuvankadulla.

Pitsikaupungin joulu keräsi valtakunnallista huomiota, kun Rauman vanha kaupunki nappasi Iltalehden Suomen jouluisin paikka -äänestyksessä pronssisijan.

Vanha Rauma keräsi äänistä 14 prosenttia. Voiton vei Kuusamossa sijaitseva Käylän kylä ja toiselle sijalle sijoittui Joulupukin Pajakylä Rovaniemellä.

Rauman taakse jäivät muun muassa Porvoon vanha kaupunki ja Turun Tuomiokirkon ympäristö.

Ääniä äänestyksessä annettiin vajaa 14 000.

Valtakunnallista näkyvyyttä

Rauman kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen ei peittele iloaan.

– Lähdimme tavoittelemaan ensin valtakunnallista tunnettavuutta ja myöhemmin myös kansainvälistä. Nyt olemme saaneet jo valtakunnallista huomiota. Se kertoo, että ollaan oikealle tiellä, Saarinen sanoo.

Äänestyksen tulos antaa uskoa myös joulukaupungin tekijöille. Viisivuotista strategiaa on Saarisen mukaan suunnitellusti rakennettu.

Ensi vuoden suunnittelu on jo käynnissä.

– Keräämme jälleen joulun jälkeen palautteet. Niiden perusteella voimme parantaa seuraavaa vuotta ajatellen.

Toinen sesonki Raumalle

Saarinen iloitsee, että joulukaupungista on tullut koko kaupungin yhteinen hanke. Siihen ovat lähteneet mukaan kaupunkilaiset, yrittäjät ja monet muutkin toimijat.

Hän uskoo, että näkyvyydestä on hyötyä tulevaisuutta ajatellen.

– Ihmiset lukevat hyvin laajasti iltapäivälehtiä. Monet varmasti miettivät ensi joulun alla, että mikäs siellä Vanhassa Raumassa olikaan se juttu? Uskon, että ensi vuonna tämä näkyy meillä. Toivottavasti joulusta muodostuu Raumalle toinen sesonki, joka hyödyttää niin kauppiaita kuin meitä kaikkia raumalaisia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut