Joulukaupunkihankkeen ensimmäinen vuosi starttaa pian – ohjelmailmoitusten määrä lähentelee jo sataa

Jouluklinikoilla haetaan ideoita uuteen Pitsikaupungin joulu -kokonaisuuteen. Viiden vuoden suunnitelmassa on tehdä Raumasta kansainvälisesti tunnettu joulukaupunki.

Jos hyvin käy, viiden vuoden kuluttua Raumlaine joul on tunnettu käsite paitsi Suomessa myös maailmalla. Ensimmäinen eli tuleva joulu vietetään kuitenkin "perhepiirissä".

Luvassa on muun muassa maailman pienin joulukatu eli Kitukränn ja lasten joulumaa Posellissa.

Seuraavina vuosina suunnitelmissa on lisäksi kehittää ja kasvattaa joulutoria, esittää Jouluspektaakkeli-musiikkinäytelmä ja muun muassa lanseerata pitsipukki.

Näitä asioita käytiin läpi perjantaina järjestetyllä ensimmäisellä jouluklinikalla.

– Klinikoilla on tarkoituksena saattaa ihmisiä, yhteisöjä ja yrityksiä yhteen pohtimaan jouluisten aiheiden toteuttamista ja hyödyntämistä omassa toiminnassa, tiivisti kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen.

Kiinnostusta on ollut ja kyselyjä siitä, miten jouluun voi osallistua, onkin Saarisen mukaan tullut paljon.

Joulukaupunki herää eloon marraskuussa, ja silloin etenkin viikonloppuisin. Eniten tapahtumia on joulukuussa. Myös loppiaisen jälkeinen Lumen-valotapahtuma on osa Rauman joulukaupungin tapahtumia.

Lasten joulumaa kaipaa sisältöä

Myös jouluisia ohjelmia on Raumalla kehitelty ahkerasti. Tähän mennessä ohjelmailmoituksia on tullut jo noin 90, kertoi vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors. Helpoin tapa osallistua on ilmoittaa ohjelmasta kaupungille.

– Muita vaihtoehtoja osallistua on esimerkiksi yhteistyö muiden tahojen kanssa tai sisällön tuottaminen jo valmiiseen ohjelmaan.

– Juuri nyt haemme ohjelmaa lasten joulumaa -tapahtumaan, Stenfors vinkkasi.

Lasten joulumaa on Posellissa liki parin viikon ajan itsenäisyyspäivän jälkeen. Tapahtuma on avoinna päivittäin aamupäivästä iltaan.

Ilme on vapaasti käytettävissä

Raumasta ryhdyttiin tekemään joulukaupunkia toden teolla syyskuussa, kun Pitsikaupungin joulu julkistettiin. Raumaa markkinoidaan Suomen kauneimpana joulukaupunkina, jonka ydintarinassa seikkailevat tontut.

Joulukaupunkia voi fiilistellä jo nyt. Joulukaupungin kuvitus ja ilme ovat nimittäin kenen tahansa vapaassa käytössä.

– Talokuvioista saa esimerkiksi kangas- ja paperituotteita, totesi Satu Saarinen.

Seuraavat jouluklinikat ja suluissa suorat Teams-linkit ti 26.10. klo 17–18 (rauma.fi/tapahtumat/tapahtuma/joulukaupungin-jouluklinikka-2), ti 2.11. klo 8–9 (rauma.fi/tapahtumat/tapahtuma/joulukaupungin-jouluklinikka-3) ja ti 2.11. klo 17–18 (rauma.fi/tapahtumat/tapahtuma/joulukaupungin-jouluklinikka-4).

www.rauma.fi/joulu

Ensimmäinen joulutapahtuma viikon kuluttua

Naiste joulumyyjäise su 31.10. klo 12–16 Lapin työväentalolla (Hinnerjoentie 15), puffetti.

Merimakasiinimarkkinat la 13.11. klo 14–16 Merimakasiinissa (Kanavakatu 37), myynnissä mm. merimieskäsitöitä.

Rauman keskustan joulunavaus la 20.11.

Inspira ry:n joulumyyjäiset la 27.11. klo 10–15 Vanhalla opistolla (Vähäkoulukatu 8), myynnissä mm. taidetta ja leivonnaisia.

Rauman Soittokunnan Swinging Christmas – Svengaava joulu-konsertti su 21.11. klo 16 Rauma-salissa (Satamakatu 26), solisteina Mikael Konttinen ja Jere Hämäläinen, liput 20 e ennakkoon Palvelupiste Pyyrmanista (Valtakatu 2 A, p. 02 834 5000).

Suomen pienin joulukatu Kitukrännissä 6.–26.12., Jaakko Niemelän valo- ja ääniteos esillä päivittäin klo 15.30–22.

Lasten joulumaa 7.–19.12. Posellissa (Nortamonkatu 12), ma–pe klo 10–18, la–su klo 10–15 ja pe 10.12. klo 10–20, mm. pienoisrautatie.

Tonttujen yö pe 10.12.

Lauluyhtye Impromptumin joulukonsertti la 18.12. klo 18 Pyhän Ristin kirkossa, ohjelma 15 e ovelta ennen konsertin alkua.

Joulumarkkinat keskustassa su 19.12.

Joulurauhan julistus Vanhalta Raatihuoneelta pe 24.12.

Jatkuvasti päivittyvä tapahtumalista: www.rauma.fi/joulu

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut