Joulun korttirumba venytti päiväpostin jakelua

Jouluisten tervehdysten postittaminen on hieman venyttänyt postin normaalijakelun aikatauluja myös Rauman seudulla.

– Aivan normaaleissa jakeluaikatauluissa ei jouluna ole liikuttu, sillä kortteja lähetetään niin valtavia määriä, jakelualueen palveluesimies Pertti Peltola kertoo.

Hän toimii palveluesimiehenä Raumalla, Eurassa, Säkylässä, Kokemäellä ja Huittisissa.

Postin toimitusehtojen mukaisesti posti jaetaan pääsääntöisesti arkipäivisin kello 16 mennessä. Jakeluaikaan vaikuttavat kuitenkin päivittäinen postimäärä sekä sääolosuhteet ja myös jakelureittien muutokset.

Joulunalusaikana huomattavasti kasvavat jakelumäärät ovat toki jo ennakkoon postin tiedossa.

– Olemme palkanneet seudulle yli 20 apulaista. Kausiapulaisia onkin postiin helppo saada, ja hakijoita on aina enemmän kuin paikkoja. Jos yllättäen tulee esimerkiksi flunssa-aalto, on meillä silloin hankala saada yhtäkkiä isompia määriä apulaisia oman sijaisresurssimme lisäksi, Peltola kertoo.

Suuresta joulukorttimäärästä huolimatta postinjakelun pääpanokset ladataan siihen, että normaali päiväposti, kuten sanomalehdet, aikakauslehdet ja 1. luokan kirjeet saadaan jaettua kaikille asiakkaille ajallaan.

– Päiväpostin jakelun siirtäminen seuraavaan päivään on meillä aivan viimeinen vaihtoehto. Resurssit pyritään jakamaan niin, että päiväposti jaetaan aina ajallaan nimenomaisena päivänä, Peltola sanoo.

Lue lisää päivän Länsi-Suomesta.