Joulupostimerkit myyntiin tänään

Suomalainen joulupostimerkki täyttää jo 40 vuotta. Itella Posti Oy julkaisee tänään uudet joulupostimerkit, jotka ovat saaneet innoituksensa kiiltokuvien maailmasta. Susanna Rummun ja Ari Lakaniemen suunnittelemien postimerkkien kuviksi on valittu vanhoja piirroskuvia, joita on käytetty postikorteissa tai kiiltokuvissa.

Edullisempi 0,65 euron arvoinen postimerkki on nimeltään Jouluhalaus, jonka hellyttävät lapsihahmot ovat alun perin vanhasta postikortista. 

Tällä postimerkillä varustetut kotimaan joulutervehdykset tulee postittaa viimeistään perjantaina 13. joulukuuta.

Ensimmäisen luokan postimerkki Kuusipoika on valokuvattu kiiltokuvasta, jossa pikkupoika kantaa kotiin joulukuusia sinisävyisessä lumisateessa. 

Tällä 0,85 euron arvoisella postimerkillä varustettujen kotimaan joulutervehdysten viimeinen postituspäivä on keskiviikko 18. joulukuuta. 

Kuva-aiheeltaan perinteinen Kiiltokuvaenkeli soveltuu 2. luokan merkkinä käytettäväksi joulun lisäksi moniin muihin tervehdyksiin. Tällä 0,75 euron arvoisella postimerkillä varustetut kotimaan lähetykset ehtivät jouluksi perille, kun ne postitetaan viimeistään tiistaina 17. joulukuuta.

Kotimaan joulutervehdysten lähettämistä helpottaa punainen postituskuori, joka on tarkoitettu 0,65 euron postimerkillä maksetuille kotimaan joulutervehdyksille. Kuori jaetaan lähipäivinä kaikkiin talouksiin, joissa ei ole mainoskieltoa.

Punaisen kuoren joulutervehdyksineen voi jättää postiin tai kirjelaatikkoon jo marraskuun puolivälissä.