Joulupukki kiersi Rauman keskustaa hevoskärryillä

Joulupukki ja tontut kiersivät lauantaina keskustaa kuuntelemassa lasten joululahjatoiveita, jakamassa karkkia ja poseeraamassa lukuisissa valokuvissa. Kuva: Pekka Lehmuskallio.

Joulun merkit jatkavat saapumistaan Raumalle. Lauantaina keskusta täyttyi kaupunkilaisista, kun kello 11-14 vietetty joulunavaus toi joulupukin, tontut ja kuoron katukuvaan.

Joulupukki ja tontut saapuivat kauppatorille tällä kertaa komean hevosvaljakon vetäminä. Kuva: Pekka Lehmuskallio.

Keskuspuistossa joulupukkia odottivat myös Adrian Batora Tsekistä ja Zusanna Zanova Slovakiasta vanhempineen. Olga Svihalkova kertoi, että hänen perheelleen tämä on ensimmäinen joulu Suomessa, vaikka Olkiluodossa työskentely on pitänyt heidät Rauman seudulla jo useamman vuoden. Yleensä perhe matkustaa kotimaahan jouluksi.

- Suomessa on ehkä enemmän tapahtumia lapsille näin joulunaikaan, Svihalkova pohtii maiden välisiä eroja.

Rado Zan Slovakiasta puolestaan kertoo, että hänen kotimaassaan ihmiset ovat hyvin uskonnollisia, joten lahjat tuo joulupukin sijasta Jeesus-lapsi. Joulupukki kuitenkin vierailee myös slovakialaisten lasten luona, tosin jo 6. joulukuuta.

- Lasten pitää silloin etsiä suurin kenkänsä, puhdistaa se ja laittaa ikkunalaudall. Sinä yönä joulupukki lentää valjakollaan ikkunasta ikkunaan ja laittaa kaikkiin riittävän puhtaisiin kenkiin karkkia. 7. päivän aamuna lapset sitten jouksevat tarkistamaan kenkiään, Zan selitttää.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.