Joulupuu-keräys pyörähtää käyntiin tänään maanantaina – perinteisen Prisman aulan lisäksi käytössä koronan vuoksi myös uusi paikka

Nuorkauppakamarin ja kaupungin järjestämällä keräyksellä on tarkoitus järjestää joululahjoja vähävaraisten raumalaisperheiden lapsille.

| Päivitetty

Rauman nuorkauppakamarin ja Rauman kaupungin jo perinteiseksi muodostunut Joulupuu-keräys käynnistyy tänään maanantaina.

Keräys järjestetään Prisman aulassa sekä vallitsevan koronatilanteen takia uutena paikkana myös Koti-Vakassa. Tämän lisäksi myös Lähitapiolasta löytyy jälleen oma Joulupuu-lahjojen keräyspaikka. Viikon kestävä keräys päättyy sunnuntaina 13. joulukuuta.

Keräyksellä hankitaan joululahjoja vähävaraisille raumalaislapsille: ainakin yksi lahja jokaiselle lapselle, kuuluu keräyksen tavoite.

Keräys toimii siten, että lahjoittaja tuo valmiiksi paketoidun lahjan keräyspisteelle. Päivystävät auttavat tarvittaessa lahjan valinnassa. Loppuvaiheessa kannattaa kysyä, minkä ikäisille vielä lahjoja kaivataan, nuorkauppakamari vinkkaa.

Rahaa keräyksessä ei oteta vastaan. Kyse ei myöskään ole kierrätyksestä: lahjaksi annetaan uutta tavaraa, joko kaupasta ostettua tai itse tehtyä.

Keräystä järjestävä nuorkauppakamari uskoo, että tarvitsijoita on koronaepidemian vuoksi enemmän kuin viime vuonna.

– Aikaisempina vuosina raumalaiset ovat tehneet lahjoituksia todella kiitettävästi. Uskomme samaa raumalaista joulumieltä löytyvän myös tänä vuonna. Monet yhteisöt ja yritykset ottavat osaa keräykseen oma-aloitteisesti vuosittain, nuorkauppakamarin tiedotteessa todetaan.

Juttua muokattu klo 9.23. Lisätty tieto Lähitapiolan keräyspaikasta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut