Joulupuu -keräys tuotti jälleen kiitettävän lahjamäärän

Emmi Peltomaa järjesteli lahjakasaa Rauman Lyseolla torstaiaamusta. Sosiaalitoimi ennättää jakaa lahjat tarvitsijoille aaton aattoon mennessä. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman seudulla noin 550 vähävaraista lasta saa tänä vuonna joululahjan Joulupuu -keräyksen tuloksena. Lahjoja kerääntyi viikon keräysaikana 1167 kappaletta.

– Pudotusta lahjojen määrässä viime vuoteen on 400 kappaletta, mutta erittäin hyvin saimme silti lahjoja, kertoi Rauman Nuorkauppakamarin Joulupuu -keräyksen projektivastaava Melisa Haahtinen.

– Itse ajattelen, että pudotus johtuu taloudellisesta tilanteesta. Keräysajassa tai -tavassa ei viime vuoteen ole tullut muutosta.

Haahtisen mielestä iloisin asia tämän vuoden keräyksessä oli se, että keräys synnytti itsessään keräyksiä.

– Saimme tietoomme muun muassa sellaisen tempauksen, jossa luokka möi pipareita ja saamillaan rahoilla osti lahjoja Joulupuuhun. Tuntuu, että vuosi vuoden jälkeen myös erilaiset työyhteisöt ja kaveriporukat aktivoituvat.

– Lahjoittajat ovat oppineet vuosien varrella, ettei vanhaa tavaraa tai epäsoveliaita lahjoja saa tuoda. Eniten murheita, jos nyt niin voi sanoa, onkin sen kanssa, että lahjaan on laitettu jokin viesti lahjoittajalta. Viestejä emme valitettavasti voi toimittaa eteenpäin, sillä lahjan saajan ei tarvitse tietää olevansa vähävarainen eikä joulupukki allekirjoita lahjojaan, Haahtinen vinkkaa.

Rauman Nuorkauppakamari järjesti Joulupuu-keräyksen yhdessä Rauman sosiaalitoimen kanssa kahdeksatta kertaa.

Juttua on muokattu 17.12. kello 19.00. Korjattu kuvatekstiin maininta lahjojen jaon aikataulusta.