Juhannuksen menoliikenne vilkastui iltapäivällä - kasitielle odotettavissa ruuhkia vasta perjantaina

Valtatie 8:n juhannusliikenne on ollut toistaiseksi rauhallista. Kuva: LS Arkisto/Pekka Lehmuskallio

Juhannuksen menoliikenne vilkastui torstaina iltapäivällä kello 15 alkaen, tiedottaa Liikennevirasto.

Valtatie 8:lla Eurajoen, Pyhärannan ja Porin mittauspisteillä liikenne eteni kello 18 aikaan sujuvasti ilman ruuhkia.

- Liikennettä on, mutta mikään ei viittaa ruuhkaan. Jonossa ajaminen ei näytä hidastavan ajoa, ja keskinopeudet ovat lähellä nopeusrajoituksia, kertoi Marko Viljanen Liikenneviraston Turun toimipisteestä.

Viljasen mukaan Rauman kohdalla livekamera osoitti tiellä olevan jopa väljää.

- Tämän päivän osalta suurin osa liikenteestä on ehkä jo mennyt. Iltakahdeksaan asti autoja menee varmaankin kohtalaisesti, ja perjantain aamupäivä on todennäköisesti ruuhkaisin ajankohta.

Erityisesti valtatiellä 4 liikennemäärät ovat jo kasvaneet ja ajonopeudet ovat kääntyneet laskuun. Myös valtatiellä 5 Heinolasta Mikkeliin ja valtatiellä 9 Tampereelta Oriveden suuntaan liikennemäärät ovat kasvaneet.

Myös saaristoteillä sekä tiellä 40 Raisiossa liikenne on lisääntynyt. Saaristoon suuntautuva lauttaliikenne vilkastui iltapäivällä ja jonotusaika vilkkaimmille lautoille oli jopa tunnin luokkaa.

Liikennevirasto tiedottaa tieliikenteen häiriöistä juhannusmatkailijoille liikennetiedotteilla, joita Radio Suomi ja monet muut radiot lukevat. Tienkäyttäjän linja, p. 0200 2100, vastaanottaa tietoja teiden kunnosta ja liikenteen ongelmista ympäri vuorokauden.