Juhannuksen tutut taiat uusiksi - 9 nykytaikaa

Juhannustaiat ovat monessa mökkikunnassa erottamaton osa keskikesän juhlan viettoa. Yhtä varmasti kuin ensin saunassa hikoillaan ja sitten hyiseen veteen pulahdetaan, poimitaan kerran kesässä kukkia tyynyn alle. Valtaosa uskomuksista liittyy naimaonneen.

Päivitimme yhdeksän tuttua juhannustaikaa uuteen uskoon.

1. Perinteinen ruisvainiotaika

”Kun juoksee alasti saunasta tullessaan juhannusyönä pitkin ruisvainion ojia, niin yhdeksännessä ojassa tulee tuleva sulhanen vastaan.”

... ja tuunattu

”Kun juoksee alasti saunasta tullessaan juhannusyönä mökkiteitä pitkin, niin viimeistään yhdeksänsadan metrin kirmauksen jälkeen joku kavereista on jo jakanut suorituksen Snapchatissa.”

2. Perinteinen kaivotaika

”Kaivoon, lampeen tai lähteeseen juhannusyönä, mieluiten alasti, katsoessaan näkee tulevan puolisonsa.”

... ja tuunattu

”Laiturin päästä mereen tai järveen juhannusyönä kurkatessaan näkee, montako lapskoussiannosta Marttojen kojusta tulee tänä kesänä ostamaan.”

3. Perinteinen virsikirjataika

”Juhannusaattona pitää juosta virsikirja kädessä seitsemän kertaa myötäpäivään pihan suurimman kiven ympäri. Kun kivelle juhannusyönä palaa, näkee tulevan sulhasensa.”

... ja tuunattu

”Juhannusaattona pitää juosta mölkkykapula kädessä seitsemän kertaa myötäpäivään pihapaljun ympäri. Näin toimimalla takaa itselleen voittamattomuuden perheen pihapeleissä loppuvuodeksi.”

4. Perinteinen vihtataika

”Kun juhannusaattoyöksi laittaa sitomattoman vihdan tyynynsä alle, näkee tulevan puolisonsa yöllä sitovan sen.”

... ja tuunattu

”Kun juhannusaattoyöksi laittaa älypuhelimen tyynynsä alle, näkee tulevan puolisonsa aamun pikkutunteina lähettämän Facebook-kaveripyynnön.”

5. Perinteinen käenkukuntataika

”Niin monta kertaa kuin käki juhannusyönä kukahtaa, niin monta vuotta on sulhasen löytymiseen. Jos ei kuku lainkaan, tulee sulho vielä samana vuonna.”

... ja tuunattu

”Niin monta kertaa kuin juhannusyönä radiossa soi Mamban Vielä on kesää jäljellä, niin monta kesälomapäivää ylittää hellerajan. Jos ei soi lainkaan, soittolistat on päivitetty vuoteen 2016.”

6. Perinteinen tyynynalustaika

”Jos juhannusyönä kerää seitsemän kukkaa tai yrttiä tyynynsä alle, näkee unessa tulevan puolisonsa.”

... ja tuunattu

”Jos juhannusyönä viikkaa mummonsa pitsiliinan tyynynsä alle, tapaa Pitsiviikolla tulevan puolisonsa keskellä Kuninkaankatua.”

7. Perinteinen peilitaika

”Kun juhannusyönä asettaa peilit vastakkain ja toiseen peiliin katsoo, näkee toisesta peilistä tulevan morsiamensa.”

... ja tuunattu

”Kun juhannusyönä asettaa peilit vastakkain ja katsoo toiseen peiliin, näkee toisesta peilistä elokuisen Pitsiturnauksen voittajan.”

8. Perinteinen kokkotaika

”Juhannuskokon savu kääntyy sen suuntaan, joka pääsee pian naimisiin.”

... ja tuunattu

”Juhannuskokon kipinät lentelevät sen suuntaan, jolla on luvassa kuuma kesäromanssi.”

9. Perinteinen lemmenkohotustaika

”Juhannuskokon poltettuaan hyppäävät tytöt kokon savun yli lempeään nostattaakseen.”

... ja tuunattu

”Juhannuskokon poltettuaan voivat yöttömän yön juhlijat hypellä kokon savun yli sykettä Kaljasjärven yöjuoksua varten nostattaakseen. Mitä useammin kokon hypäten ylittää, sitä parempi sijoitus juhannuksen aatonaaton kuntoilutapahtumassa on luvassa.”