Juhannuksena kastuu ja villapaidallekin on käyttöä

Ilmatieteen laitoksen ennuste ei lounaiseen Suomeen juhannukseksi paistetta lupaa.

Matalapaine saapuu torstaina sateineen maan lounaisosaan, muuallakin tulee paikoin sadekuuroja. Lämpötila on alle ajankohdan keskiarvojen eli korkeintaan 18 astetta, sateessa mittari painuu 14 asteeseen.

Perjantaina eli juhannusaattona heikentyvä matalapaine on yhä maan lounaisosassa. Sää on epävakaista laajalti maan etelä- ja keskiosassa, mutta sade muuttuu hajanaiseksi ja kuuroluonteiseksi.

Viikonloppuna lämpötila nousee 20 asteen tienoille, mutta sade- ja ukkoskuuroja tulee yhä etenkin maan länsiosassa. 

Lähihistoria toistaa itseään, sillä vuosi sitten juhannuksena paleltiin myös. Päivän ylin lämpötila on tavanomaisesti suuressa osassa maata noin 20 asteen tienoilla,  Yön alin lämpötila on tyypillisesti noin 10 asteen tuntumassa, . Vuosi sitten lukemat olivat vieläkin alhaisemmat, sillä päivän ylimmät lämpötilat jäivät suurimmassa osassa maata 10 ja 15 asteen välille.

Juhannusyönä lämpötila laski paikoin pakkasen puolelle Lapissa ja Suomenselän alueella, ja hallaa mitattiin myös maan eteläosassa.

Muita koko maassa koleita ja sateisia juhannuksia on koettu mm. vuosina 2009, 1981 ja 1977, jolloin päivän ylimmät lämpötilat jäivät etelässä pääosin alle 15 asteen ja Pohjois-Lapissa jopa alle +5 asteen. Paikallisesti koleita juhannuksia on koettu muulloinkin.

Reippaat sateet ja koleus ovat värittäneet ennenkin Rauman seudun juhannuskelejä.​
Reippaat sateet ja koleus ovat värittäneet ennenkin Rauman seudun juhannuskelejä.​