Juhannusjuhlinta jatkui aattoa maltillisemmin – vesillä kaikkiaan viisi kuolemaa, joista yksi Eurajoella

Rajan partiovene juhannuksena. Selkämeren eli Raumanmeren alueella oli neljä tehtävää. Pelastettavina oli konevikaisia veneitä ja vesijetti.

Juhannuspäivä ja sitä seurannut yö olivat aattoa rauhallisempia, poliisit kertovat eri puolilta Suomea.

Juhannuspäivä ja yö olivat Lounais-Suomessa tehtävämäärältään runsaita, ja painottuivat rattijuopumustehtäviin. Kiireisin yö Lounais-Suomessakin oli kuitenkin aaton vastainen yö.

Raumanmeren juhannus -tapahtumasta ei tullut kuin muutama häiriökäyttäytymis- tai pahoinpitelytehtävä, Lounais-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan.

Sisä-Suomen poliisin mukaan sujui myös Himoksella perinteisin menoin. Paikalta tehtiin ilmoituksia tappeluista, päihtyneistä ja rattijuopumuksista.

Itä-Suomessa Tahkolla poliisilla oli 26 tehtävää, joista suurin osa koski niin ikään päihtyneitä tai häiriökäyttäytymistä.

Helsingin poliisista kerrotaan, että eiliset tehtävämäärät olivat ”kesyä viikonlopun meininkiä”.

Merialueilla paljon pelastustehtäviä

Jos poliisin juhannus helpottui juhannuspäivän aikana, meripelastuksella kiirettä riitti. Suomenlahden merivartiostolla on ollut juhannuksena 65 tehtävää. Länsi-Suomen merivartiolle tehtäviä kertyi vuorokauden aikana kaikkiaan 24.

Vuorokauden tehtäviin mahtui esimerkiksi viisihenkisen seurueen pelastustehtävä Sundomin saaristossa Vaasassa. Seurueen vene oli uponnut äkillisesti, kun se otti sisään vettä keulan kautta.

Muut pelastautuivat kivelle, kun kuljettaja ui läheiseen saareen hakemaan soutuvenettä. Hän haki veneellä kaksi ihmistä ja koiran kyseiseen saareen. Pelastuslaitos pelasti kaksi muuta ihmistä kiveltä mantereelle.

Merivartioston ja poliisin partiot löysivät kolme saareen pelastautunutta henkilöä mökistä, ja kaksi heistä kuljetettiin mantereelle.

Viisi kuolemaa vesillä juhannuksena

Juhannuksen aikana ainakin viisi ihmistä on kuollut vesillä ja kaksi liikenteessä.

Mikkelissä Etelä-Savossa noin viisikymppinen mies hukkui varhain sunnuntaina, kertoo poliisi. Vantaalaismies löydettiin hukkuneena rantavedestä Saimaan Yövedellä.

Miehen mökkiseurue löysi miehen rantavedestä. Poliisin mukaan miehen pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään.

Juhannuspäivän iltana Eurajoella Satakunnassa kuoli uimassa ollut paikkakuntalainen mies, kertoi Lounais-Suomen poliisi Twitterissä. Mies oli syntynyt vuonna 1936.

Lauantaina Jyväskylän Jyväsjärvestä löytyi kuollut nainen. Poliisin mukaan vainaja nostettiin vedestä lähellä Jyväskylän keskustaa Lutakon vierasvenesatamassa.

Perjantaina hukkui Pöytyällä Varsinais-Suomessa 67-vuotias mies lampeen ja Petäjävedellä Keski-Suomessa kuoli uimassa ollut, vuonna 1952 syntynyt nainen.

Kaksi nuorta aikuista kuoli liikenteessä

Juhannuspäivän puolella tapahtui myös kaksi kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta. Reisjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla vuonna 1995 syntynyt mies suistui tieltä Sievintiellä puolenyön jälkeen ja kuoli tapahtumapaikalle. Poliisi epäilee, että alkoholilla oli osuutta onnettomuudessa, mutta tapauksen selvittäminen on kesken.

Lauantaina iltapäivällä moottoripyöräilijä kuoli kolarissa Naantaliin kuuluvassa Rymättylässä. Vuonna 1991 syntynyt moottoripyörää kuljettanut mies kuoli törmäyksessä henkilöauton kanssa.

Moottoripyöräilijä oli tulossa Rymättylän suunnasta ilmeisesti huomattavaa ylinopeutta, kun hän törmäsi kääntyvän auton kylkeen.