Juhla-Festivo tarjoaa ilmaiskonsertteja

Festivo-viikko elokuussa tarjoaa iltakonserttien lisäksi runsaasti kaupungilla päiväsaikaan liikkuville suunnattuja ilmaiskonsertteja. Katusoittajat esiintyvät päivittäin kauppatorilla. Café Salin matineoissa voi kuunnella klassisen musiikin makupaloja. Lasten konsertissa soittimien kirjo pääsee oikeuksiinsa kun eri-ikäiset musiikinopiskelijat esittelevät taitojaan. Carpe diem – musiikkihetket valtaavat Vanhan Rauman alueen torstaina 8.elokuuta.

Café Salissa kuullaan sunnuntaista 4. elokuuta alkaen päivittäin iltapäivisin musiikkimatinea. Esiintyjinä on tuttuja viime vuodelta kuten mezzosopraano Aino Konkka säestäjänään pianisti Piia Eskola sekä monitoimiosaajat Sari ja Antti Saarinen viulu-kontrabassokokoonpanolla. Lisäksi kahvilassa kuullaan tunnettuja harmonikkakappaleita Marja-Liisa ja Viivi Santalan esittämänä, sellokvartetin soittoa ja Katri Jussilan kitaramusiikkia. Sopraanolahjakkuus Solja Virta laulaa säestäjänään huilisti Katariina Välimäki ja pianisti Maria Verronen.

Katusoittoa kuullaan Festivo-viikon jokaisena päivänä. Torilla soittaa viulua Aino Juuruskorpi, Sara-Tuulia Metsälahti ja Iris Burjam, viulua Ilmari Kuusisto sekä kitaraa Ella Metsälahti. Lisäksi esiintyy sellokvartetti, marimbaryhmä ja kansanmusiikkia soittava Kirkhakkiset. Franciscus-talon edustalla musisoivat Sari ja Antti Saarinen.

Carpe diem –tartu hetkeen -päivänä yleisö voi kartan avulla suunnistaa musiikkihetkestä toiseen Vanhassa Raumassa. Soitto alkaa aamukymmeneltä kauppatorilta ja viimeinen esiintyminen on iltapäivä viideltä Wähä-Krannin pihalla Vähäkoulukadulla. Soitot alkavat tasatunnein ja esiintyjinä ovat Festivo-taiteilijoita.

Festivon lastenkonsertti Junioriseilaus on maanantaina 5. elokuuta Posellissa ja ikäihmisten Senioriseilaus pidetään tänä vuonna Kaunisjärven vanhainkodissa.

Festivon juhlavuoden konsertit ovat herättäneet myönteistä mielenkiintoa. Konserttilippuja on myyty ja varattu tasaiseen tahtiin. Suurinta kiinnostusta ovat herättäneet Eurajoen kirkkokonsertti Gdansk-Helsinki, jossa esiintyvät kaikki Itämeren maista Festivo-viikolle tulevat kamarimuusikot ja Missa Baltica – Oodi Itämerelle –konsertti Pyhän Ristin kirkossa, missä turkulainen huippukamarikuoro Key Ensemble esittää nykysäveltäjien uutta musiikkia. Posellin konsertit myydään yleensä loppuun. Perinteisesti suurin osa musiikkiviikon lipuista menee edellisellä viikolla sekä suoraan ovelta.