Juhlat tulossa? Katso Maa- ja kotitalousnaisten vinkit!

Monissa kodeissa juhlitaan pian valmistuneita ja ripille päässeitä. Hyvin suunnitellut juhlat ovat jo puoliksi tehdyt. Nappaa tästä Maa- ja kotitalousnaisten vinkit vaivattomiin kotijuhliin!

Varmista ennen juhlia

Löytyykö kotoa riittävästi astioita, ottimia ja tarpeeksi suuri kahvinkeitin? Vuokraa tai lainaa tarvittaessa. Esimerkiksi monilla Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistyksillä on vuokrattavia astiastoja.

Riittääkö kodin kylmäsäilytystila? Järjestä jääkaappi mahdollisimman tyhjäksi ennen juhlia. Vie kakkuja tarvittaessa naapuriin tai hanki muutamia styroksinen kylmälaukku ja riittävästi kylmävaraajia.

Mikäli tarjoat lämpimiä ruokia, huolehdi, että myös niiden säilyttäminen lämpimänä onnistuu.

Huomioi myös erityisruokavaliot. Isoissa juhlissa on syytä varautua siihen, että kasvissyöjille, keliaakikoille ja laktoosi-intoleranteille löytyy noutopöydästä jotain syötävää. Erityisruokavalioita voi tiedustella kutsuvierailta myös etukäteen.

Alkumalja kuuluu moniin juhliin. Kuohuviini on perinteinen vaihtoehto, mutta nykyään on saatavilla myös upeita kotimaisia, alkoholittomia kuohujuomia. Alkoholiton vaihtoehto täytyy joka tapauksessa olla aina tarjolla.

Hanki juhlapäivälle apuvoimia, jotta ehdit myös itse nauttia juhlista ja keskustella vieraiden kanssa.