Juhlikaa kunnolla, parhaat bileet pidetään ilman meitä

Kuohuva juoma ja vappu kuuluvat usein saumattomasti yhteen. Poliisin mielestä hauskaa saa pitää ja alkoholia juoda, kunhan juhlinta pysyy kohtuudessa. Poliisin viesti on: Juhlikaa kunnolla. Parhaat bileet pidetään ilman meitä.

Järjestyslain mukaan alkoholinkäyttö on tietyin edellytyksin sallittua puistoissa ja vastaavissa paikoissa piknik-tyyppisesti. Alkoholin nauttiminen sekä siihen liittyvä oleskelu ja käyttäytyminen eivät saa kuitenkaan estää tai kohtuuttomasti vaikeuttaa muiden oikeutta käyttää puistoja tai muita yleisiä paikkoja varsinaiseen tarkoitukseensa.

Poliisi valvoo humalajuomista ja häiriökäyttäytymistä yleisillä paikoilla. Erityisesti poliisi kiinnittää huomiota lasten ja nuorten alkoholinkäyttöön. Alkoholilain mukaan alle 18-vuotias nuori ei saa pitää hallussaan mitään alkoholijuomaa.

Jos alaikäisellä on alkoholia hallussa, poliisi ilmoittaa asiasta nuoren vanhemmille sekä lastensuojeluviranomaisille. Tämän lisäksi seurauksena on useimmiten 20 euron rikesakko ja juomien menetys.

Poliisi haluaa vedota lasten ja nuorten vanhempiin, että he kävisivät lasten ja nuorten kanssa alkoholin laittomaan hallussapitoon ja nauttimiseen liittyviä keskusteluja jo ennen vappua.