Juhliva poikakuoro kerää uudet ja vanhat yhteen

Rauman poikakuoro juhlii 60 vuoden mittaista taivaltaan Pyhän Ristin kirkossa lauantaina. Nykyisten poikakuorolaisten ohella konsertissa esiintyy alumnikuoro, johon on ilmoittautunut noin 70 entistä poikakuorolaista.

Vanhoja kuorolaisia haettiin  juhlakonserttiin Länsi-Suomen välityksellä viime syksynä. Haku tuotti tulosta.

– Yhteydenottoja tuli peräti 90. Olimme positiivisesti yllättyneitä, kertoo suurkuoroa järjestäväJuho-Petrus Valavuo Rauman Mieslaulajista.

Mieslaulajat liittyy läheisesti poikakuoron historiaan, sillä se aloitti toimintansa 1955 mieskuoron alaisuudessa. Omaksi kuorokseen se itsenäistyi 1975.

Yksi Raumalle saapuvista entistä kuorolaisista on kuoronjohdon professorina Robert Schumann Hochschulessa Saksan Düsseldorfissa työskentelevä Timo Nuoranne, joka aloitti kuorolaulun Raumalla 11-vuotiaana. 

– Poikakuorosta muodostui sittemmin merkittävä osa elämääni enkä usko, että olisin tässä ja nyt ilman sitä, sanoo Nuoranne.

Konsertissa kuullaan toki myös nykyistä poikakuoroa. Sitä johtavan Lasse Selänteen mukaan poikakuorolla on erikoisasema kaupungin kuorojen joukossa. 

– Sillä on merkittävä asema myös Suomen vähälukuisessa poikakuorokentässä, kuoro on Cantores Minoreksen jälkeen toiseksi vanhin aktiivisesti toimiva poikakuoro. 

Rauman poikakuoron juhlakonsertti lauantaina 23.5. kello 17.30 Pyhän Ristin kirkossa.