Jujo Thermal harkitsee valittavansa Satakunnan käräjäoikeuden päätöksestä

Jujo Thermal harkitsee valittavansa vuoden 2011 päästöonnettomuutta koskevasta Satakunnan käräjäoikeuden päätöksestä.
- Vuoden 2011 valitettavan kemikaalivuodon syynä oli onnettomuus, joka ei ollut ennakoitavissa. On vaikea ymmärtää, että tuomion perusteena on törkeä huolimattomuus ja että yrityksen on katsottu toimineen erheellisesti ympäristölupaa hakiessaan, sanoo Jujo Thermalin tehtaanjohtaja Matti-Pekka Vanninen.
Toukokuun loppupuolella 2011 tapahtui Jujo Thermalin Kauttuan tehtailla onnettomuus, jonka johdosta JVP-Eura Oy:n jätevedenpuhdistamolle menevään jäteveteen pääsi bisfenoli A-nimistä ainetta ja osittain sieltä edelleen jäteveden puhdistuksen jälkeen Eurajokeen.
Käräjäoikeus antoi tapahtumasta tuomionsa, jonka mukaan tehtaan silloinen johto on syyllistynyt törkeään huolimattomuuteen.
Jujo Thermal ja yhtiön johdon henkilöt velvoitetaan korvaamaan puutarhuri Pentti Filppulalle 17 000 euroa taloudellisen vahingon aiheuttamisesta. Yhtiö velvoitetaan korvaamaan Varsinais-Suomen ELY-keskukselle 5000 euroa vahingon aiheuttamisesta Eurajoen kalakannalle ja lisäksi velvoitetaan maksamaan 30 000 euroa yhteisösakkoa.
Jujo Thermalin mukaan syytteen mukainen törkeä laiminlyönti ei esille tulleiden tietojen mukaisesti tunnu kohtuulliselta johtopäätökseltä.