Jujo Thermal tekee miljoonainvestoinnin uuden tuotesarjan takia

Jujo Thermal valmistaa Euran Kauttualla erikoispapereita. Nyt alkaa projekti, jotta yritys saa ensi kesänä uuden kierrätettävän ja biohajoavan tuotesarjan tuotantoon. Kuva: Jujo Thermal

Euralainen Jujo Thermal investoi kierrätettävän ja biohajoavan Shieldplus-pakkausmateriaalin teollisen tuotannon käynnistämiseen. Investoinnin määrän arvioidaan olevan noin viisi miljoonaa euroa. Tavoitteena on käynnistää tuotesarjan teollinen tuotanto ensi vuoden kesäkuussa.

Viime maaliskuussa kauttualaisyhtiö tiedotti alkaneensa saman tuotesarjan tuotekehityksen ja testauksen.

Tuotteet valmistetaan paperipohjaisesta materiaalista, joka koostuu puupohjaisista kuiduista, ja se on päällystetty vesipohjaisella suojapäällysteellä. Materiaali tarjoaa vaihtoehdon elintarvikkeiden joustopakkausten alumiinisille ja muovisille suojakalvoille.

Investoinnin toteutusta varten on perustettu projektityöryhmä, jonka päällikkönä toimii Juha-Pekka Kaivola. Työryhmä koostuu sekä Jujo Thermalin henkilöstöstä että CTS Engtec Oy:n asiantuntijoista.

Uusi erikoispaperi perustuu Jujo Thermalin emoyhtiö Nippon Paper Industriesin teknologiainnovaatioon. Jujo Thermalista tulee Nippon Paper Group -konsernin Shieldplus-tuotesarjan valmistuksen Euroopan tukikohta ensi kesänä.

Lisää aiheesta

Jujo Thermal investoi tänä vuonna 7 miljoonaa Kauttualle