Juna ja pelastuslaitoksen nostolava-auto törmäsivät Suojantiellä

Pelastuslaitoksen nostolava-auto törmäsi puulastia kuljettaneeseen junaan Suojantiellä Raumalla launtaina aamupäivällä. Pelastuslaitoksen nostolava-auto oli palaamassa harjoituksista, kun se törmäsi tavarajunaan vartioimattomassa tasoristeyksessä. Onnettomuus tapahtui ennen puoltapäivää.

Juna törmäsi nostolava-auton apukuljettajan puoleiseen etukulmaan. Koko auton ohjaamo tuhoutui törmäyksessä. Autossa ei onnettomuusaikaan ollut kuskin lisäksi muita henkilöitä. Kuski vietiin onnettomuuden jälkeen lääkäriin tarkastettavaksi.

Autoon törmännyt juna oli yhden veturin vetämä puutavarajuna, joka painaa1800 tn. Nostolava-auto puolestaan painaa 30 tn. Onnettomuus ei aiheuttanut vahinkoa junaan tai rataan.

Päivystävä palomestari Jari Eno kertoo, että Rauman pelastuslaitoksen nostolava-auto on ajokelvoton. Auton nostokoneisto on silti Enon mukaan periaatteessa kunnossa, ja on mahdollista, että se voidaan siirtää toiseen autoon.

- Auto on kuljetettu lavavalmistajan varikolle Kangasalle arvioitavaksi, Eno kertoo.

Pelastuslaitos järjestää nyt vara-auton Rauman asemalle, eli Raumalle tuodaan vastaava auto Kankaanpäästä.

Poliisi selvittää onnettomuuden syytä.

Alueella on 30 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Enon mukaan kuljettajan olisi pitänyt havaita lähestyvä juna, mutta jostain syystä näin ei kuitenkaan tapahtunut.

- Juna tuli apukuskin puolelta, missä on jonkin verran näköestettä, kuten tavallisissakin autoissa. Arvelen, että kuskille sattui havainnointivirhe. Se on inhimillistä.