Junarata ei ole leikin asia

Tasoristeysten varoitusvalot ja -puomit tulee ottaa vakavasti oli sitten liikkeellä jalan, pyörällä tai millä tahansa kulkupelillä. Puomien välistä ajaminen tai ali luikahtaminen voi koitua kohtalokkaaksi. Kuva: LS-arkisto/ Juha Sinisalo

Liikennevirasto on huolissaan rautatiealuilla luvattomasti liikkuvista ja oleskelevista ihmisistä, ennen kaikkea lapsista ja nuorista. Tänä keväänä junan alle on jäänyt jo yli 30 henkilöä.

Keväällä Liikennevirasto lähettikin kouluille valtakunnallisen rataympäristön vaaroja käsittelevän tiedotteen, joka suunnattiin sekä huoltajille että koulujen henkilökunnalle.

– Lasten ja nuorten oleskelua radalla on havaittu. Asiasta haluttiin muistuttaa koulujen ja opettajien kautta, kertoo Rautatietoimintojen turvallisuuspäällikkö Marko Tuominen.

Tuominen muistuttaa, ettei rautatiealue ole oleskelu- tai leikkipaikka ja kaikenlainen asiaton liikkuminen ja oleskelu siellä on vaarallista, sekä myös lailla kiellettyä.

– Junat kulkevat nopeasti ja äänettömästi, joten niiden lähestymisen huomaa usein vasta, kun on jo liian myöhäistä. Junan pysähtymismatka on hyvässäkin tapauksessa useita satoja metrejä, eikä se voi väistää.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.