Juomaveden keittosuositus jatkuu Pyhärannassa keskiviikkoon asti

Veden keittosuositus jatkuu Pyhärannassa Hirslahden ja Kukolan välisellä alueella keskiviikkoon saakka. Ennen kuin kehoitus voidaan purkaa, on verkostosta saatava kaksi puhdasta vesinäytettä. Veden laatu täyttää vaatimukset verkoston muilla alueilla.

Kaunissaaren vedenottamo on poissa käytöstä toistaiseksi. Korvaava vesi saadaan Raumalta yhdysputkea pitkin, kunnes tilanne on saatu korjattua.

– Veden juoksuttamisen kiinteistöillä voi lopettaa. Kaunissaaren verkoston vesi on tässä vaiheessa jo melko hyvin korvautunut Rauman vedellä, joka on kloorattua. Tämä parantaa tilannetta omalta osaltaan, terveystarkastaja Konsta Kulmala toteaa.

Alueen vesiongelmat alkoivat, kun keskiviikkona ja torstaina Reilan koululta ja Kaunissaaren pohjavedenottamolta lähtevästä vedestä otetuista vesinäytteistä löydettiin koliformisia sekä Escherichia coli –bakteereita.

Myös perjantaina 29.8. Kaunissaaren ottamon alueelta otetuista vesinäytteistä on löydetty koliformisia sekä Escherichia coli -bakteereita. Perjantain tulokset eivät juurikaan eroa aikaisemmista vesinäytteistä, joten tilanne ei ole mennyt huonompaan suuntaan. Kaunissaaren ottamon huuhtelu jatkuu viikonlopun yli. Myös kalkkikivisuodatin on nyt huuhdeltu. Klooraus- ja pesutoimenpiteisiin ryhdytään maanantaina.

Escherichia coli -bakteerin esiintyminen talousvedessä on merkki ulosteperäisestä saastumisesta, joten vedessä saattaa olla myös tautia aiheuttavia bakteereita. Kaikki juoma- ja ruokavesi on keitettävä 5–10 minuuttia. Peseytymiseen vettä voi käyttää normaalisti. Veden käyttöohjeet on annettu ensimmäisessä tiedotteessa.