"Eik sul lainkka pipo ol?" – Jussi Halla-aho sai Rauman torilta muiston mukaansa

Perussuomalaisten presidenttiehdokas sai mukaansa myös häntä ja Timo Soinia esittävän karikatyyrin.

| Päivitetty

– Eik sul lainkka pipo ol? kysyi raumalainen Jan Cederberg perussuomalaisten presidenttiehdokkaalta Jussi Halla-aholta, joka piipahti lauantaina aamupäivällä Rauman torilla.

Jäätävä pohjoistuuli puhalsi kylmästi, kun Halla-aho saapui toritilaisuuteen. Hän vastasi Cederbergille, että pipo on kyllä valmiina taskussa, jos oikein vilu pääsee yllättämään. 

Halla-aho poikkesi Raumalla ohikulkumatkallaan Poriin, jossa hän osallistuu iltapäivällä yhdessä muiden presidenttiehdokkaiden kanssa Suomen Yrittäjien valtakunnallisten yrittäjäpäivien presidenttitenttiin. 

Muut tapahtumaan osallistuvat ehdokkaat ovat Pekka Haavisto, Olli Rehn, Alexander Stubb ja Mika Aaltola. 

Halla-aho keräsi Rauman torille paitsi paikallisia perussuomalaisten aktiiveja, myös kannattajiaan, joiden keski-ikä näytti olevan 60 paremmalla puolella. 

Jaakko Pelamo ja Elias Taavitsainen edustivat yleisön joukossa nuorempaa ikäpolvea.

– Taidetaan olla nuorimmat koko torilla, Pelamo totesi kaverilleen.

Nuoret miehet kertoivat tulleensa paikalle, koska heitä kiinnostavat sekä lähestyvät presidentinvaalit että Jussi Halla-aho persoonana.

Sekä Pelamo että Taavitsainen vielä kuitenkin pohtivat omaa presidenttisuosikkiaan. 

– Halla-aho tai Stubb, Pelamo sanoi.

– Jos Halla-aho ei pääse jatkoon, niin sitten toisella kierroksella äänestäsin Stubbia, Taavitsainen lisäsi. 

"Toiveajattelu ja sinisilmäisyys häiritsevät katsomista"

Jussi Halla-aho totesi Länsi-Suomelle, että on vaikeaa lähteä ennustamaan Suomen ja koko maailman tilannetta  presidentin seuraavalla kuusivuotiskaudella.

– Harvassa ovat ne ihmiset, jotka olisivat osanneet ennustaa tämänhetkistäkään tilannetta. Näin ollen ennustaminen on vaikeaa ja jopa turhaa. Näkisin niin, että presidentin pitää osata tunnistaa näkyvissä olevia vaaroja ja uhkia. Toiveajattelu ja sinisilmäisyys häiritsevät katsomista ja johtavat vääriin johtopäätöksiin. 

Halla-aho uskoo, että ihmiset mieltävät presidentin tärkeimmäksi tehtäväksi ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtamisen, mutta hänen mielestään presidentin tulee olla myös "ylimpänä kansalaiskeskustelijana".

– Hänen pitää olla Suomen ja suomalaisten asialla ja hänen on pystyttävä tunnistamaan yhteiskuntaamme uhkaavia ongelmia ja uskallettava myös puhua niistä, etenkin silloin, kun muut eivät puhu. 

Entä, millaisen presidentin suomalaiset Halla-ahosta saisivat?

– Aika lailla minun näköiseni. Kaikki muut roolit ovat varattuja, joten kannattaa olla oman itsensä näköinen, hän kuittasi. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut