Päivitetty: Pelastuslaitos sai suljettua vuotaneen propaanisäiliön Laitilan Riihenkalliontiellä – "lähtötilanne oli kuitenkin aika pelottava"

Pelastuslaitoksen mukaan Laitilassa Riihenkalliontiellä maanantaina sattunut vaarallisen aineen onnettomuus on saatu torjuttua.

– Siellä oli iltapäivällä 25 kuutio nestekaasusäiliön täyttö, jonka jälkeen jostain syystä yksi valuventtiili oli jäänyt sulkematta. Se oli pihissyt siellä, mutta saimme jäähtynyttä venttiiliä sen verran sulamaan, että saimme sen suljettua, päivystävä palomestari Onni Högmander kertoo.

Lämmitys- ja jäähdytystarpeisiin venttiiliratkaisuja toimittavan Vexve Oy Laitilan tontille annettiin hälytys kello 14.51 iltapäivällä, ja kohteeseen pelastuslaitoksen ensitiedotteen mukaan lähti kahdeksan yksikköä.

Päivystävä palomestari Högmander kertoo, että tehdas evakuoitiin ja vuotaneen säiliön ympärille muodostettiin joka suuntaan 50 metrin varoalue, sekä tuulen alla 300 metrin alue evakuoitiin.

– Vähällä säikähdyksellä pärjättiin, vaikka ennakkotieto oli kuitenkin pelottava. Säiliössä oli nimittäin herkästi syttyvää ja räjähtävää propaania.