Juuso Luodesmerelle Kauppalehden tunnustus: vuoden yritysjohtaja

Luodesmeri, 44, perusti yrityksensä jo alle kaksikymppisenä. Insinööriopinnot jäivät, kun nuorukainen satsasi kaiken firmaansa.

| Päivitetty

Eurajoen Romun toimitusjohtaja Juuso Luodesmeri pokkasi vuoden yritysjohtajan palkinnon Kauppalehden Menestyjät -tilaisuudessa.

Luodesmeri, 44, perusti yrityksensä jo alle kaksikymppisenä. Insinööriopinnot jäivät, kun nuorukainen satsasi kaiken firmaansa.

Se on kannattanut.

Viime vuonna Eurajoen Romu teki 53 miljoonan euron liikevaihdon, josta tulosta jäi yli 5 miljoonaa euroa.

Eurajoen Romu -konsernin liikevaihto ylittää itse asiassa jo 100 miljoonan euron rajan, kun mukaan lasketaan Reteko ja Nexus Finland, joissa Eurajoen Romu on pääomistaja.

Yrityksen toiminta laajenee ja kehittyy kaiken aikaa. Eurajoen Romu on tehnyt isoja investointeja, ennen kaikkea viennin lisäämiseksi.

Länsi-Suomessa on tänä syksynä uutisoitu Eurajoen Romun uudesta yhteistyöstä Europortsin kanssa. Rauman satamasta viedään kierrätysmetallia Turkkiin. Toinen syksyn uutisemme kertoi, että UPM:n tehdasalueelle Raumalle kaavaillaan ekolämpölaitosta ja Eurajoelle kiertotalouspuistoa. Idean isäksi mainittiin Juuso Luodesmeri.

- Koko yrityksen historian ajan olemme aika ajoin ylittäneet itsemme, ottaneet näkemystä ja riskiä, sanoi Luodesmeri Kauppalehden haastattelussa.

Luodesmeri on mukana Eurajoen kunnallispolitiikassa kokoomuslaisena. Hän on myös Eurajoen Yrittäjien puheenjohtaja.

- Yrittäjyys ei ole koskaan helppoa, vaikeudet vain muuttavat muotoaan yrityksen kasvaessa. Arvostan yrittäjiä, eikä niin pientä yritystä ole, ettei hattuni nousisi päästä. He ovat käyneet vaikeudet läpi ja uskaltaneet olla pelissä mukana, sanoi Luodesmeri Kauppalehdelle.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut