JVP-Eura hakee lupaa purkupaikan pysyttämiseksi Eurajoessa

JVP-Eura hakee Etelä-Suomen aluehallintovirastolta (avi) lupaa purkaa puhdistetut jätevetensä Eurajokeen myös tulevaisuudessa.

| Päivitetty

JVP-Eura hakee Etelä-Suomen aluehallintovirastolta (avi) lupaa purkaa puhdistetut jätevetensä Eurajokeen myös tulevaisuudessa.

Puhdistamoyhtiö vaatii samalla, ettei sen tarvitse tutkia vaihtoehtoisia purkupaikkoja enää enempää. Yhtiö teetti syksyllä vaihtoehtoja koskevan selvityksen yhdessä Säkylän kunnan kanssa. Selvitettävinä oli siirtoputken rakentaminen Kokemäenjokeen, Loimijokeen ja Rauman edustalle.

Purkupaikkojen selvittämistä koskeva vaatimus liittyy puhdistamon ympäristölupaan. Avi on katsonut, että Eurajoki sopii jätevesien purkupaikaksi huonosti.

Puhdistamoyhtiön mukaan purkuputken rakentamisen hyödyt eivät kuitenkaan enää vastaisi rakentamisen kustannuksia.

JVP-Eura katsoo, että puhdistamolle ja Euran kunnan viemäriverkostoon tehdyt investoinnit ovat muuttaneet tilannetta olennaisesti ja vähentäneet puhdistamon aiheuttamaa vesistökuormitusta. Myös ohijuoksutusten riski on vähentynyt murto-osaan aiemmasta.

Myös HK Scanin tuotannon päättyminen Eurassa on vähentänyt puhdistamolle tulevia teollisuusjätevesiä. Loimi-Hämeen Jätehuolto puolestaan lakkauttaa Köyliössa toimivan biokaasulaitoksensa tämän vuoden loppuun mennessä. Nämä muutokset leikkaavat erityisesti puhdistamon typpikuormaa. Jujo Thermalin oman jätevesien esikäsittelyn parantaminen on lisäksi tasannut puhdistamon tulovirtaamaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut