Jyrääkö Erika Vikmanin Cicciolina Euroviisuihin? – äänestä omaa suosikkikappalettasi

Kaikki UMK-kappaleet on nyt julkistettu. Kuva: Yle / Miikka Varila

Uuden Musiikin Kilpailun voitosta ja Suomen seuraavan euroviisuedustajan paikasta kisaa tänä vuonna kuusi artistia: Tika, Erika Vikman, Aksel Kankaanranta, F3M, Sansa ja Catharina Zühlke.

Voittaja valitaan UMK-finaalissa 7.3.

Kaikki kappaleet on nyt julkaistu. Kuuntele esitykset ja anna oma arviosi – kenen kappale kantaa aina viisuihin asti?

Tika – I Let My Heart Break

Tika on vuoden 2018 X Factor -voittaja ja voimaballadien voimanainen.

– Hain mukaan UMK:hon, koska rakastan Euroviisuja ja UMK on mielestäni mahtava konsepti. Sain mahdollisuuden olla osa tätä ja se on tosi ihanaa!

Tikan suurimpia idoleita ovat Whitney Houston ja Celine Dion, koska he ovat vahvoja, kaikkensa antavia naisia. Tikan I Let My Heart Break seuraakin vahvasti artistin esikuvien jalanjäljillä.

Erika Vikman – Cicciolina

Erika Vikman edustaa tämän vuoden UMK:n rohkeinta linjaa. Suomenkielistä viihdepoppia esittävän Vikmanin kappaleet tehdään pilke silmäkulmassa, mutta syvyyttäkin löytyy.

– Teimme laulun, josta minulle tuli heti vahva olo, että tämä sopisi Euroviisuihin. Kuin tilauksesta kuulin, että UMK:n avoin haku palaa taas. Ajatus tuntui aluksi hullulta, mutta toisaalta tajusimme, että näin tämän kuuluukin mennä, Vikman kertoo.

Cicciolina on reipasta suomidiskoa, jossa seksuaalista vapautta ei piilotella. Musiikissa kuuluvat sekä menneiden vuosikymmenten että Kikan vaikutus.

Aksel Kankaanranta – Looking Back

Aksel Kankaanranta on tullut tunnetuksi vuoden 2017 Voice of Finlandista sekä Pyhimyksen palkitun superhitin Jättiläinen feattaajana. Turkulaistaustainen Kankaanranta haluaa näyttää, ettei ujous ole este esiintymiselle.

– Miksikö haluan miljoonayleisöjen eteen, vaikka olen ujo? Mietin, miksi sitä pitäisi ihmetellä. Haluan toteuttaa itseäni ja herättää syviä tunteita ja reaktioita ihmisissä. Haluan välittää herkkyyttä ja sielukkuutta.

Hänen herkkä kappaleensa Looking Back kertoo maailmantuskasta, rakkaudesta ja riittämättömyyden tunteesta.

– Asetamme kaikenlaisia etappeja elämäämme. Mikä niiden arvo on ja tekeekö niiden saavuttaminen ihmisen todella onnelliseksi, Kankaanranta kuvailee kappaletta.

F3M – Bananas

F3M-yhtyeen tähtäimessä on olla 2020-luvun Spice Girls. Heidän musiikkinsa säkenöi villiä energiaa, ja persoonallinen kolmikko osoittaa esimerkillään, että jokainen meistä on upea juuri sellaisena kuin on. Bananas on anarkistisella otteella esitetty, tarttuva ja tanssittava popkappale, jonka teemoja ovat ehdoton suvaitsevaisuus ja riehakas bilettäminen.

Yhtyeen muodostavat Viv, Baby O ja Miara, jotka kuvailevat itsejään käveleviksi jukeboxeiksi.

– Me lähdettiin mukaan UMK:hon näyttämään kaikille, mihin yhdessä pystymme. Toki tää on myös just sitä mitä haluamme tehdä, eli laulaa ja esiintyä. Emme malta odottaa, että pääsemme osoittamaan kykymme Euroviisuissa!

Sansa – Lover View

Pitkän linjan muusikko Sansa tuo klubitunnelmaa UMK:hon. Takavuosien indiefolkin jälkeen Sansa on siirtynyt elektronisempaan suuntaan ja ajattomaan popmusiikkiin, ja Bryan Adamsin lämppärinä esiintyminen ja Provinssirockin lava ovat vaihtuneet muun muassa yhteistyöhön EDM-artisti Kaskaden kanssa.

Pohjanmaalta lähtöisin oleva Sansa nimeää tämän hetkisiksi musiikillisiksi esikuvikseen Sian ja Robynin. Suomen edustaminen Euroviisuissa olisi unelmien täyttymys.

Sansan kilpailukappale Lover View on viileää ja sensuellia elektroa.

– Kappale kertoo ultimaattisesta yhteydestä ja rakkaudesta, jota me kaikki tarvitaan, Sansa kuvailee kappalettaan.

Catharina Zühlke – Eternity

Vuoden 2017 Uuden Musiikin Kilpailussa toiseksi tullut Catharina Zühlke on kokenut artisti: hän on rakastanut esiintymistä pikkulapsesta saakka ja toiminut ammattimuusikkona jo vuosia. Vuonna 2013 hän osallistui Idolsiin sijoittuen viidenneksi.

Melodista ja voimaannuttavaa popmusiikkia esittävä, saksalaisjuuret omaava Zühlke varttui Vantaalla kuunnellen Aretha Franklinia, Whitney Houstonia ja Michael Jacksonia. Voimakasäänisten naisten ihailulla on ollut suuri vaikutus myös Zühlken omaan laulutyyliin.

Zühlken kappale Eternity kertoo rakkauden voimasta.

– Eternityn syntyessä kaikki palaset loksahtivat ikään kuin itsekseen kohdilleen. Minulle tuli hyvin vahva tunne siitä, että tällä kappaleella on suurempi merkitys, Zühlke kertoo.

 

Lisää aiheesta

Erika Vikmanin UMK20-biisi julki: "Cicciolinassa ei pyritty minimalistisuuteen"

Erika Vikman kisaa viiden muun artistin kanssa Suomen euroviisuedustajan paikasta – "Vikman edustaa kilpailun rohkeinta linjaa"