Kaarojärvestä uusi yleinen uimaranta

Rauman kaupungin yleisiin uimarantoihin on tullut hieman muutoksia. Niin sanottuina EU-rantoina, joilla arvioidaan käyvän uimakauden aikana vähintään 100 uimaria päivässä, jatkavat Bergströmin lampi, Otanlahden uimaranta, Saharannan uimaranta sekä Lapin uimaranta.
Pieniä rantoja puolestaan ovat Kaarojärven, Kaljasjärven, Lillonkarin, Mantereenpään ja Noitajärven uimarannat.

Kaarojärven ranta on otettu kaupungin yleisten rantojen listalle palvelemaan laajenevan Rauman pohjoispuolen asukkaita.

- Vähäisen käytön tai puutteellisen varustelun vuoksi listalta ovat pudonneet pois Kauklaisten uimaranta Narvijärvellä, Vasaraisilla sijaitseva Pitkäjärven ranta sekä Merirauman ja Vilokarin merirannat. Toki näilläkin rannoilla voi käydä uimassa, mutta niillä ei ole välttämättä rannoille kuuluvaa varustelua, kuten wc:tä, eikä uimavesiä tutkita, sanoo Rauman kaupungin liikunnanohjaaja Kimmo Kouru

Asukkailla on myös mahdollisuus käydä saunomassa maksutta kaupungin kyläyhdistyksille vuokraamilla sopimusrantasaunoilla Kaljasjärvellä, Lillonkarissa, Noitajärvellä sekä myös edelleen Mantereenpäässä. Lapin rantasaunalla on saunamaksu. Lisäksi Kaarojärven kyläyhdistyksen omistama rantasauna lämpiää ma ja ke klo 12-15 sekä ti, to ja su klo 17-20.

Raumalla toimii edelleen myös maauimala, jossa on uimavalvontaa päivittäin klo 10-18 17.8. asti,juhannusta lukuun ottamatta. 

Yleisöllä on mahdollisuus tehdä ehdotuksia ja huomautuksia uimarantaluettelosta Rauman sosiaali- ja terveysviraston ympäristöterveydenhuoltoon, joka valvoo uimarantojen terveys- ja turvallisuusoloja.