Kädentaidot ja antiikki esillä Turussa tulevana viikonvaihteena

Jättimäinen munakuppikokoelma, arvokellot, militariaan liittyvät vanhat peltilelut ja arvokas perunahaarukka ovat esillä Turun Taide- ja Antiikkimessuilla 16.-17.3. Turun Messukeskuksessa.

Tapahtuma järjestetään samaan aikaan Turun Kädentaitomessujen kanssa.

Taide- ja Antiikkimessuilla on tänä vuonna esillä mm. musiikkia. Tapahtumassa on mukana Sibelius-museo. He tuottavat tapahtumaan erikoisten soitinten näyttelyn. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Sibelius-museon poikkeuksellisen erikoisiin soittimiin, kuten virginaaliin.

Esillä oleva erikoinen kantelepiano on Juhani Pohjanmiehen keksintö ja hänen tekemänsä soitin. Se ei ole koskaan aiemmin ollut esillä.

Yleisö pääsee kuulemaan tapahtumassa Turun Filharmonisen Orkesterin esityksiä. Orkesterin duoesityksissä kuullaan harvinaisempia soittimia molempina messupäivinä. 

Levymessut on mukana Taide- ja Antiikkimessuilla ensimmäistä kertaa. Paikalla on erikoisliikkeitä ja keräilijöitä aina Saksasta ja Ruotsista asti.

Esillä on paljon erikoisuuksia, kuten Rolexin rannekelloja vuosilta 1982 ja 1996.

Sunnuntaina järjestettävässä huutokaupassa olevien kohteiden joukosta löytyy muun muassa lähes 3000 munakupin kokoelma, Taisto Kaasisen keramiikkaveistos “Monni”, arvokoruja ja Mannerheimin ristin ritari Auno Kuirin esineistöä ja venäläistä hopeaa. Kohteita on yhteensä noin 400.