Kahdeksasta syytetystä vain kahdelle sakkotuomio

Kahdelle eurajokelaiselle nuorelle on määrätty sakkorangaistus viiden vuoden takaisesta pahoinpitelystä. Toiselle oikeus langetti 35 päiväsakkoa. Hän joutuu maksamaan 665 euroa.

Toiselle 20 päiväsakkoa merkitsee 120 euron laskua. He joutuvat korvaamaan kasvoihinsa ja jalkaansa vammoja saaneelle uhrille kivusta ja särystä 400 euroa. Tuomittujen maksettavaksi tulevat myös uhrin 1 300 euron oikeudenkäyntikulut.

Lisäksi yksi nuorista todettiin syylliseksi pahoinpitelyyn, mutta hänet jätettiin rangaistukseen tuomitsematta. Vuonna 1992 syntynyt nainen tunnusti lyöneensä vahvasti humalassa ollutta uhria kerran kasvoihin. Hän on kuitenkin sovintomenettelyssä sopinut asiasta uhrin kanssa ja maksanut sovitut vahingonkorvaukset.

Syyttäjä oli vaatinut kahdeksalle nuorelle rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä.
Oikeuden mukaan muiden osalta ei ollut näyttöä pahoinpitelystä ja yhden todettiin olleen tapahtuma-aikaan aivan toisella paikkakunnallakin.

Asian ratkaisua vaikeutti muistamattomuus sekä tapahtumasta kuluneen pitkän ajan että osapuolten huomalatilan ja tuolloin vielä alaikäisten todistajien järkytyksen vuoksi.