Neljä vangittiin törkeistä huumausainerikoksista – jäivät kiinni viikonloppuna Raumalla ja Säkylässä: "Niin paljon kiinni otettiin kuin kerettiin"

Raumalaisten henkilöiden epäillään ostaneen huumeita ja myyneen niitä eteenpäin. Säkylässä taas kyse oli kannabisviljelmästä.

| Päivitetty

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi tänään poliisin vaatimuksesta neljä henkilöä törkeistä huumausainerikoksista. Kaksi vangituista jäi kiinni Raumalla ja kaksi Säkylässä. Raumalaiset jäivät kiinni poliisin viikonloppuisen tehovalvonnan ansiosta.

Raumalaisepäiltyjen vangitsemista vaati tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Maria Sainio Turun poliisiasemalta. Hän kertoo Länsi-Suomelle, että henkilöitä esitettiin vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä.

Käytännössä se tarkoittaa, että epäillystä rikoksesta on vahvaa näyttöä. Rikosten epäillään tapahtuneen helmikuun alun ja syyskuun alun välisenä aikana Raumalla.

Sainion mukaan heidät otettiin kiinni nimenomaan Raumalta.

Teonkuvausta on tarkennettu käräjäoikeuden listassa seuraavasti: "huumausaineen myynti, välitys, luovutus tai muu levitys".

– Heidän epäillään siis ostaneen jostakin huumeita ja myyneen niitä eteenpäin, Sainio selittää. Hän ei tässä vaiheessa tutkintaa täsmennä, mistä huumeista oli kyse.

Törkeä tekomuoto viitannee joko siihen, että huumausainetta on ollut runsaasti tai se on erityisen vaarallista. Juttu jatkuu faktalaatikon jälkeen.

Näissä tapauksissa huumausainerikos on tekomuodoltaan törkeä:

Rikoslaki

Säkylästä kiinni otettujen kahden henkilön kohdalla kyse taas oli kannabisviljelmästä yksityisasunnossa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Peltonen Porin poliisiasemalta. Poliisi selvittää teon kestoa ja laajuutta.

Säkylän epäillyt eivät varsinaisesti jääneet kiinni osana tehovalvontaa, vaan rikos ilmeni muussa yhteydessä.

Tehovalvontaviikonloppu oli kaikkineen varsin kiireinen, luonnehtii Maria Sainio.

– Aika paljon porukkaa jäi kiinni. Suurin osa näistä on Porissa tutkittavana, mutta näiden raumalaishenkilöiden tapaukset tulivat tänne meille Turkuun.

Kiinniotettujen lukumäärää Sainio ei äkkiseltään pysty täsmentämään, mutta varsin paljon heitä hänen mukaansa oli.

– Niin paljon kiinni otettiin kuin kerettiin.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 15.59 vangitsemisoikeudenkäyntien lopputulosten myötä. Lisätty tieto, että raumalaisten lisäksi Säkylästä kiinni otetut kaksi henkilöä vangittiin. He liittyvät kannabisviljelmään yksityisasunnossa.

Päivitetty 16.20: Lisätty Raumalla tehtyjen rikosten tekoaika.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut