Kai Saarinen valittiin Vuoden VPK-päälliköksi

Suomen Palopäällystöliitto on valinnut Vuoden sopimuspalokunnan päälliköksi Kai Saarisen Pyhärannan VP:sta.

Suomen Palopäällystöliitto on valinnut Vuoden sopimuspalokunnan päälliköksi Kai Saarisen Pyhärannan VPK:sta.

– Palokunnanpäällikkönä Saarinen on johtanut Pyhärannan VPK:ta jo 22 vuoden ajan. Toimiessaan palokunnanpäällikkönä hän on laajentanut ja monimuotoistanut palokunnan toimintaa. Saarisen ansiosta Pyhärannan VPK:ssa toimii aktiivisen hälytysosaston lisäksi nykyään palokuntanuorten ja palokuntanaisten osastot, todetaan Palopäällystöliiton perusteluissa.

Tulipalojen sammuttamisen ja muun pelastustoiminnan lisäksi Pyhärannan VPK on tuottanut ensivastepalveluja jo parinkymmenen vuoden ajan. Ensivastetoiminnan alkaminen oli aikoinaan Saarisen ansiota.

Omassa palokunnassaan Saarinen on kehittänyt ja uudistanut palokuntaa monin eri tavoin, ja pyrkinyt tekemään kaiken aina parhaalla tavalla. Palokunnanpäällikkönä Saarinen tunnetaan ihmisläheisenä, diplomaattisena, kekseliäänä ja innostavana.

Suomen Palopäällystöliitto jakaa nyt ensimmäistä kertaa tunnustuksen, jonka tarkoituksena on paitsi kiittää tunnustuksen saajaa ansiokkaasta ja tärkeästä työstä palokuntatoiminnan hyväksi. Tavoitteena on myös vahvistaa sopimuspalokuntien päälliköiden arvotusta sekä kannustaa näitä kehittämään aktiivisesti palokuntiensa toimintaa.