Kaija Koo villitsi päälavalla niin nuoret kuin varttuneemmatkin

Kaija Koo otti lavan haltuun. Kuva: Jere Grönberg.

Pitkän linjan iskelmä- ja poplaulajatar Kaija Koo osoitti lauantaina RMJ:ssä, miksi hän on Suomen suosituimpia naisartisteja vuodesta toiseen. Kokenut laulajatar aloitti energisen lavashownsa hitillään Kaunis, rietas, onnellinen ja sai festivaaliyleisön villiintymään.

Menevien rokkihittiensä lisäksi Kaijan lavarepertuaarista löytyi tuttuja balladeja, kuten Kylmä ilman sua. Ajattomat klassikot tempaisivat yleisön yhteislauluun, ja nopeampitempoisten biisien aikana juhlakansa laittoi jalkaa kunnolla koreasti.

Kaija Koo edusti nuorisomusiikkivoittoisilla festivaaleilla vanhempaa ikäpolvea, mutta ikähaitari yleisön joukossa oli todella laaja; laulajattaren fanijoukosta löytyi kuuntelijoita aina 18-vuotiaasta ylöspäin.

Keikan ikähaitari oli laaja. Kuva: Jere Grönberg.

Jos Kaijan musiikki on iätöntä, niin on myös hänen huumorintajunsa.

- Mulle on opetettu, että jos jännittää, niin pitää sanoa "kikkeli" silleen oikein pehmeästi. Se yleensä vapauttaa tunnelmaa aika hyvin, laulajatar nauratti yleisöään välispiikillään.

Timanttisen kiiltelevään takkiin sonnustautunut artisti sai raikuvat aplodit myös lavalta poistuessaan. Koleaksi muuttunut iltakaan ei Kaija Koon menoa hidastanut, saatika yleisön, joka jaksoi bilettää setin viimeisiin tahtiin saakka.