Kaikilla piispaehdokkailla löytyy julkisia tukijoita myös Rauman seudulla

Takana kaksi vaalipaneelia, huomenna maanantaina nelikko kohtaa Uudessakaupungissa.

Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala siirtyy eläkkeelle tammikuun lopussa.Uudeksi piispaksi pyrkii neljä ehdokasta: Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen, Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka, Porin Teljän seurakunnan kirkkoherra Kaisa Huhtala ja hiippakuntadekaani Mari Leppänen.

Vaalikamppailu on täydessä vauhdissa. Länsi-Suomen ja Turun Sanomien vaalipaneelit ovat takana, ensi viikolla vastaavat järjestetään maanantaina Uudessakaupungissa ja torstaina Salossa.Koko ehdokasnelikolla on julkisia äänioikeutettuja tukijoita Raumalla. Heidän tukiryhmänsä kirjoitukset on julkaistu Länsi-Suomen verkossa. Linkit löytyvät tämän jutun alta.

Arikkaa kannattaa Rauman seurakunnasta ainakin luottamushenkilö Pentti Vilo.

Leppäsen joukoissa marssivat Rauman seurakunnasta rovasti Olli Kaukonen, rovasti Sari Järnfors, kappalainen Ulla Vuori, oppilaitospastori Milla Voudinlehto, pastori Lotta Hatakka sekä luottamushenkilöt Piia Gustafsson ja Suvi Routasalo.

Rauman seudulta Leppäselle äänensä lupaavat myös Eurajoen kirkkoherra Asko Riihimäki ja johtava kappalainen Samu Repo, Säkylä-Köyliön vs. kirkkoherra Anna-Kaisa Hautala, Laitilan seurakuntapastori Riikka Hietanen ja Uudenkaupungin vs. kappalainen Aino Savolainen.

Lehikoisen lippua liehuttavat Rauman seurakunnassa kirkkoherra Henry Liivola sekä luottamushenkilöt Mia Leino, Lauri Heino ja Elias Halminen.

Rauman seudulta Lehikoista aikovat äänestää Laitilan kirkkoherra Petri Laitinen, Euran kappalainen Timo Hämäläinen, Säkylä-Köyliön kappalainen Sakari Vuola sekä Uudenkaupungin pastori Samuel Mäkinen ja luottamushenkilöt Sampo Lipponen ja Jukka Korpi.Huhtalaa tukevat Raumalla johtava kappalainen Jukka Purhonen ja luottamushenkilö Lasse Sulo. Euran rovasti Simo Koskinen ja Eurajoen rovasti Tapio Seppälä tekevät myös työtä Huhtalan valinnan eteen.

Äänioikeutettuja melkein 1 200

Piispanvaalissa äänioikeutettuja on 1 192, joista puolet on arkkihiippakunnan pappeja ja lehtoreita. Niin sanottuja maallikkovalitsijoita on saman verran. Maallikot ovat pääosin seurakuntien edustajia.

Piispanvaali pidetään marraskuun 5. päivänä. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisessä vaalissa yli puolta annetuista äänistä, toinen vaali järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken joulukuussa.

Todennäköisen toisen kierroksen kahden ehdokkaan keskustelu järjestetään marraskuussa Turun tuomiokirkossa.Turun arkkihiippakunnassa on kaksi piispaa. Nyt valittavan piispan ensisijaiseen vastuualueeseen kuuluu 42 seurakuntaa, muun muassa kaikki Länsi-Suomen levikkialueen seurakunnat.

Arkkipiispa Tapio Luoman vastuualueeseen kuuluu Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän alueen yhdeksän seurakuntaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut