"Kaikki lapset tykkäisivät tästä" –  Nuorten onkitapahtuma kokosi yhteen perheen pienimmätkin kalastajat

Yhteensä 21 nuorta kalastajaa kilpaili tiistai-illalla nuorten onkitapahtumassa. Kuva: Riina Korri

Tiistai-illalla kanaalin varteen kerääntyi nuoria kalastajia, kun vuosittain järjestettävä nuorten onkitapahtuma alkoi kuudelta.

Tapahtumaan osallistui 21 kilpailijaa aina 2-vuotiaasta 13-vuotiaisiin. Toisilla mukana oli kannustamassa äiti ja isä tai isovanhemmat, toiset olivat kisailemassa kaveriporukan kesken. 

Nuorten onkitapahtumassa mukana tänä vuonna oli kolme kalastusseuraa: Rauman Seudun Urheilukalastajat, Saarenkiertäjät ry sekä Rauman Erä-Sepot ry.

Kalastusseurat järjestävät kisat vuorotellen. Tänä vuonna järjestäjän titteliä kantoi Rauman Seudun Urheilukalastajat. 

Itse kilpailu kesti kuudesta kahdeksaan, jonka jälkeen vuorossa oli mehua ja munkkia sekä palkintojenjako. Lapset kilpailivat neljässä sarjassa iän mukaan, ja kalasaaliin paino määritti lopullisen tuloslistan. Kolme parasta palkittiin mitalein, mutta kaikki osallistujat saivat palkinnon. 

Ismo Salo antoi ohjeet ennen kilpailun antamista. Kuva: Riina Korri
Kalastus on harrastus, joka ei katso ikää. Kanaalin rannalla nuorimmat kalastajat olivat vain 2-vuotiaita. Kuva: Riina Korri

Halpa ja hieno harrastus

Raumalla toimivat kalastusseurat järjestävät avointa toimintaa vauvasta vaariin. Kalastuskilpailuja on siis kaikenikäisille ja tasoisille. Seurojen edustajat toivovatkin, että ihmiset, erityisesti lapset eksyisivät harrastuksen pariin. 

– Kaikki lapset tykkäisivät tästä, jos vanhemmat vain toisivat. Se olisi heti vähän aikaa pois puhelimen tai tabletin tuijottamisesta, toteaa Saarenkiertäjien kilpailuvastaava Timo Lammi. 

Seurojen edustajat painottavat myös, että harrastus on helppo aloittaa, eikä vaadi suuria investointeja, kunhan jonkinlaisen ongen käteensä löytää. 

– Kyllä tästä toki kalliinkin harrastuksen helposti saa, naurahtaa Pauli Kärkkäinen Rauman Seudun Urheilukalastajien puheenjohtaja. 

– Tosi hieno harrastushan tämä on, hän jatkaa perään. 

Myös Rauman Seudun Urheilukalastajien kilpailuvastaava Ismo Salo puhuu kalastusharrastuksen puolesta, ja antaa kaikille lasten kanssa kalastusta harrastaville vinkin. 

– Kalapaikan valinta on tärkeää. Kalastusinnon saa tapettua helposti, kun menee paikkaan, jossa ei yhtään kalaa tule. Kannattaa siis valita paikka hyvin, lapsille kalan saaminen on kaikki kaikessa, ei niin väliä, mikä kala sieltä nousee. 

Sunnuntaina Raumalla nähdään kovemman sarjan kalastajia, kun Saarenkiertäjät järjestävät yhden kuudesti vuodessa järjestettävistä Kunkkukisoista Raumalla.

Myöhemmin kesällä kaikkien kolmen miehen autonnokat kääntyvät kohti Lappeenrantaa, jossa järjestetään SM-onki Suomen mestaruuskilpailut.