Kaksi tai kolme sotealuetta

Satakunnan maakunnan säilyminen mahdollisimman yhtenäisenä tulisi ottaa huomioon kunta- ja Sote - uudistuksissa. Maakunnan rajat voidaan ylittää, mutta uusien hallintoalueiden tulisi kuulua Satakunnan maakuntaan, toteaa Nousee Satakunnan kansa-yhdistys kannanotossaan.

Yhdistys vetoaa maakunnan kuntiin, kansanedustajiin ja muihin päättäjiin, että Satakunnan maakunta säilyisi hallintoalueena myös tulevaisuudessa. Maakunnalla on pitkät perinteet ja vielä paljon annettavaa myös koko Suomelle tulevaisuudessa.

Sote - uudistuksessa yhdistys kannattaa kahdesta kolmeen alueen muodostamista. Porin ympärille voidaan muodostaa yksi alue.  Rauman aluetta voidaan laajentaa Vakka - Suomen puolelle. Myös Pohjois-Satakunta ja Huittinen voisivat tehdä yhteistyötä entisten Satakunnan kuntien kanssa Pirkanmaan puolella.

Nousee Satakunnan kansa ry on kansalaisjärjestö, jolla on yli 500 jäsentä.  Yhdistyksen hallitus on päättänyt siirtää toiminnan painopistettä maakunnan tulevaisuutta koskeviin kysymyksiin edelleen kunnioittaen Satakunnan historiaa ja ajaen maakunnan etua.