Kaksinkertainen suomenmestari suunnittelee Raumalle Pyytjärven ulkoilualueelle frisbeegolfradan

Pyytjärven rata on valmistuessaan Rauman toinen 18-väyläinen frisbeegolfrata.

| Päivitetty

Pyytjärven ulkokuntoilualueen yhteyteen rakennetaan tänä kesänä 18-väyläinen frisbeegolfrata. Frisbeegolfradan on suunnitellut alan ammattilainen, DiscGolfParkin ratasuunnittelija ja kaksinkertainen suomenmestari Pasi Koivu.

Rata sijoittuu Pyytjärven kuntoradan ja Pohjoiskehän väliselle alueelle, Pohjoiskehän koulun ympäristöön. Radan varrella on pelto- ja metsäväyliä sekä muutoin vaihtelevaa maastoa. 18-väyläisen pääradan lisäksi alueelle toteutetaan muutama esteetön rata.

– Esteettömät radat varustetaan mahdollisesti multikoreilla, joiden avulla voi pelata myös futis- ja puistogolfia, liikuntapaikkapäällikkö Tommi Cederberg sanoo.

Lisäksi alueelle tulee uusia ulkovoimailulaitteita ja nuotiopaikka. Frisbeegolfradan toteutuksessa ja voimailulaitteiden hankinnassa huomioidaan myös esteettömyys sekä alueen luontoarvot.

Uudella radalla halutaan vastata frisbeegolfin kasvaneeseen suosioon, sillä Rauman nykyiset radat ovat varsin ruuhkaisia. Raumalla on tällä hetkellä yksi kahdeksantoistaväylän rata Uotilassa. Sen lisäksi Unajassa, Latumajalla ja Aronahteella on yhdeksänväyläiset radat.

Radan suunnittelu käynnyistyi viime syksynä ja tällä hetkellä alueella kaadetaan puita väylien kohdilta. Seuraavaksi vuorossa on kulkureittien ja ojien ylitysten rakentaminen. Huhti-toukokuussa asennetaan korit, heittoalustat ja opasteet. Rata valmistuu kesään mennessä. Tarvittavia viimeistelytöitä tehdään käyttökokemusten myötä vielä kesän aikana.

Pyytjärven frisbeegolf-radan rakentamiseen on varattu Rauman kaupungin talousarviossa 30 000 euroa, jonka lisäksi liikuntapalvelut sai valtionavustusta 25 000 euroa lähivirkistysalueiden kunnostamiseen ja kehittämiseen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut