Kaksonenkin on yksilö

Helmikuun toinen päivä vietetään kansallista Kaksosten päivää. Päivän lanseeraja, Suomen Monikkoperheet ry täyttää tänä vuonna 25 vuotta.

Kaksosten päivää vietetään tällä kertaa teemalla Kohtaa kaksonen yksilönä. Kaksosten lisäksi huomioidaan kaikki monikot.

Monikkolapsille itselleen yksilöllisyys ja sen huomioiminen on merkityksellistä oman kasvun ja identiteetin kehityksen vuoksi. Yksilöllisyyden tukeminen on asennoitumista siihen, että jokainen lapsi on oma yksilönsä.

Myöskään aikuisena kukaan ei halua tulla kohdatuksi stereotyyppisesti niputettuna "sieltä ne kaksoset tulevat". Monikkosisarukset eivät halua edustaa tai esittää monikkoutta ihmisten ihmettelyn kohteena.

Kaksosten päivänä tai päivän lähellä alueelliset monikkoperheyhdistykset järjestävät erilaisia tapahtumia. Raumalla Kaksosten päivän tapahtuma järjestetään keskiviikkona 5.2. Iirolandiassa.

Rauman Seudun Monikkoperheet ry tarjoaa sisäänpääsyn ennakkoon ilmoittautuneille jäsenmaksun maksaneille yhdistyksen jäsenperheiden lapsille. Ilmoittautua pitää 31.1. mennessä sähköpostilla raumanmonikkoperheet@gmail.com.

Illan aikana vanhemmilla on mahdollisuus vertaistukikeskusteluihin katsomossa.