Kalarannan Vihannes osti kalanjalostamon Varkaudesta

Uudessakaupungissa kalaa jalostava Kalarannan Vihannes Oy laajentaa toimintaansa. Yhtiö on ostanut Varkaudessa toimivan kalanjalostamon liiketoiminnan, laitteet ja varaston. Tarkoituksena on aloittaa toiminta Varkaudessa hyvin nopealla aikataululla, syys-lokakuun vaihteessa.

Yrityskaupan myötä Kalarannan Vihannes saa tuotevalikoimaansa järvikalaa ja sampea. Tavoitteena on myös Venäjän viennin käynnistäminen.

– Esimerkiksi juuri sampi on Venäjällä paljon tunnetumpi ja käytetympi kala kuin Suomessa, toimitusjohtaja Tuomo Makkonen kertoo.

Kalarannan Vihannes jalostaa jo silakkaa ja muita luonnonkaloja noin 2,5 miljoonaa kiloa vuodessa. Kaupan avulla yritys pystyy laajentamaan tuotevalikoimaansa järvikaloilla, muun muassa muikulla.

– Uudessakaupungissa jalostamastamme kalasta suurin osa on silakkaa, jonka paras pyyntiaika on syksystä kevääseen. Nyt saamme myyntiin muikkua, jota pyydetään myös kesällä. Muikku ja muut järvikalat täydentävät tarjontaamme ja luonnonkalan ympärivuotista saatavuutta loistavasti, kertoo Tuomo Makkonen.

Alkuvaiheessa Varkauteen tullaan palkkaamaan vajaat kymmenen ihmistä.

– Olen sitä mieltä, että yritys ei voi olla paikoillaan, vaan se menee joko eteenpäin tai taaksepäin. Me olemme menossa nyt eteenpäin, Tuomo Makkonen sanoo.