Kalastusinnostus näyttää pysyvän koronan kiihdyttämässä tahdissa

Metsähallituksen mukaan kalastonhoitomaksuja on lunastettu lähes viimevuotiseen tahtiin, vaikka kevätkin on ollut kolea.

| Päivitetty

Virkistys- ja kotitarvekalastajat näyttävät lähtevän tänä vuonna yhtä innokkaasti liikkeelle kuin vuosi sitten.

Näin voi päätellä lunastettujen kalastonhoitomaksujen määrästä, joka huhtikuun loppuun mennessä oli yli 70 000. Maksuja keräävä Metsähallitus kertoo, että määrä vastaa kutakuinkin viimekeväistä.

Viime vuonna maksuja lunastettiin ennätystahdilla erityisesti maaliskuussa. Syyksi Metsähallitus sanoo koronapandemiaa, joka sai suomalaiset myös esimerkiksi liikkeelle kansallispuistoihin ja muihin luontokohteisiin.

Tänä keväänä kalastonhoitomaksujen kysyntä on vaihdellut muun muassa koleiden säiden vuoksi, mutta kysyntä kasvoi etenkin huhtikuun loppua kohden.

- Etenkin aktiivisten kalastajien suosimat vuosimaksut ovat tehneet hyvin kauppansa, Metsähallitus kertoo tiedotteessaan.

Kalastonhoitomaksu perustuu kalastuslakiin. Maksuvelvollisia ovat 18-64 -vuotiaat, jotka kalastavat muilla menetelmillä kuin pilkkimällä, onkimalla tai litkaamalla silakkaa yhdellä vavalla.

Kalenterivuoden kalastonhoitomaksun saa 45 eurolla, viikon maksun 15 ja vuorokauden maksun kuudella eurolla. Lupia saa Metsähallituksen verkkokaupasta, R-kioskeista sekä palvelunumerosta 020 69 2424. Maksun voi lunastaa myös Eräluvat-sovelluksella.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut