Kalatorin käsityöläismarkkinat palaavat parin koronavuoden jälkeen

Outi Torkki katseli Mari Puhakan korttitarjontaa Kalatorilla kesällä 2019, kun käsityöläismarkkinat viimeksi järjestettiin osana Pitsiviikkoa. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Kalatorin käsityöläismarkkinat palaavat osaksi Pitsiviikon ohjelmistoa parin koronavuoden tauon jälkeen.

Kahden päivän perinteinen myyntitapahtuma järjestetään nimensä mukaisesti Kalatorilla, Vanhan Rauman tunnelmallisessa miljöössä. Ensimmäinen myyntipäivä on Mustan pitsin yönä, joka Pitsiviikon huipennuksena kerää runsain mitoin turisteja ja paikallisia nauttimaan Pitsiviikon tunnelmasta pitkälle yöhön saakka. Markkinatunnelmasta päästään nauttimaan vielä Mustan pitsin yön jälkeisenä lauantaina.

– Kalatorin käsityöläismarkkinat ja Pitsiviikko kokoavat taitavat käsityöläiset ja käsityöstä monin tavoin innostuneen yleisön yhteen. Siitä syntyy hyvä ja ainutlaatuinen tunnelma, toteaa Taito Satakunnan toiminnanjohtaja Hanna-Leena Rossi.

Kalatorin käsityöläismarkkinat on järjestetty osana Pitsiviikkoa vuodesta 1989 lähtien. Paria viime vuotta lukuun ottamatta tapahtuma on järjestetty joka vuosi, joten tämän vuoden markkinat ovat 32. laatuaan. Myyjinä markkinoilla nähdään niin paikallista osaamista kuin käsityötaitajia ympäri Suomen.

Tapahtuman järjestäjänä on toiminut alusta alkaen Taito Satakunnan alaisuudessa toimiva Rauman taitokeskus.