Kalle Leppikorpi kehuu Pitsikaupungin joulua – seuraavaksi hän halajaa Raumalle isoja tapahtumia kevääseen ja syksyyn

Tavoitteena on ollut kehittää raumalaisille tunnelmallinen tapahtuma, josta myös matkailijat kiinnostuvat.

| Päivitetty

Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi haluaisi Raumalle isoja tapahtumia ympäri vuoden. Kuva: Juha Sinisalo

Pitsikaupungin joulu on lähtöisin Rauman kaupunginhallituksen idealaarista. Muutama vuosi sitten talousarviolaadinnan yhteydessä päättäjät pohtivat, että Raumalle pitää saada talviaikainen tapahtuma.

– Vanha Rauma on kuvankaunis aina. Siinä on sellainen kehikko, jonka sisälle rakentaa jouluista tunnelmaa, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.) muistelee mietityn.

Kaupunki vähentää rahoitusosuuttaan

Kaupunki sitoutui asiaan viideksi vuodeksi. Pari ensimmäistä vuotta mentiin vähän vaatimattomammin eväin, mutta viime vuonna panostus oli jo 300 000 euroa. Tänä vuonna budjetissa on 270 000 euroa, ja Leppikorpi lupailee vastaavaa summaa myös ensi vuodelle.

Viiden vuoden jälkeen on tavoitteena, että kaupungin rahoitusosuus pienenee ja muiden toimijoiden osuus kasvaa.

– Kokonaispotin pitää kuitenkin jatkossakin olla useampi satatuhatta euroa. Rahaa tarvitaan, sillä mitään puolivillaista ei kannata tehdä. Haluamme tasokasta toimintaa.

Leppikorpi on tyytyväinen tapaan, jolla Pitsikaupungin joulua on tähän asti viety eteenpäin:

– Tapahtuma alkaa muistuttaa tavoitetta. Oikealla tiellä ollaan.

Tavoitteena on ollut kehittää raumalaisille tunnelmallinen tapahtuma, josta myös matkailijat kiinnostuvat. Erityisesti halutaan hyödyntää Vanhaa Raumaa, joka itsessään on jo valmiiksi jouluisen tunnelmallinen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja näkee, että muutaman vuoden kuluttua Pitsikaupungin joulu on Suomen joulutapahtumien top 3 -kärjessä.

Perheille myös maksuttomia tapahtumia

Muitakin potentiaalisia kohteita Vanhan Rauman lisäksi kuitenkin löytyy. Leppikorpi nostaa esille Keskuspuistoon tulevan tekojääradan.

– Se on osa keskustan kehittämistä. Siellä kaupunkilaiset pääsevät rusettiluistelemaan ilman maksua.

Leppikorven mielestä on muutenkin hyvä asia, että esimerkiksi Pitsikaupungin joulussa on perheille useita maksuttomia tapahtumia.

– Inflaation nousun ja koronan jälkeen on tärkeää, ettei perheiden aina tarvitse kaivaa kukkaroaan, Leppikospi huomauttaa.

Sirkushuveja ympäri vuoden

Jatkossa Leppikorpi haluaisi vastaavat isot tapahtumat myös kevääseen ja syksyyn. Sirkushuveja olisi hyvä olla tarjolla ympäri vuoden.

Tapahtumiin liittyen Savilanpuistoa voisi Kalle Leppikorven mielestä kehittää tapahtumapuiston suuntaan. Ei hän mitään rakennelmia ajattele, vaan tarpeellisen tekniikan asentamista, jolloin tapahtuma olisi helpompi polkaista käyntiin ilman suuria roudauksia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut