Kampanja ulkoiluttaa jälleen vanhuksia syyskuussa

Viime vuonna Penkkilenkillä muun muassa jumpattiin haravaa apuna käyttäen. Kuva: Juha Sinisalo

Jo perinteiseksi muodostunut Vie vanhus ulos -kampanja käynnistyy huomenna keskiviikkona. Kampanjan tämän vuoden teemana on Tassut liikkeelle.

Kampanjan tarkoitus on edistää ja lisätä niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua tai seuraa turvalliseen ulkoiluun. Yhteiset kävelylenkit kohentavat kuntoa ja virkistävät mieltä.

Osallistua voi ulkoilemalla kenen tahansa ikäihmisen – vanhemman, iäkkään naapurin tai tutun – kanssa. Samalla voi haastaa muita mukaan.

Kampanjaan voivat osallistua esimerkiksi järjestöt, yhteisöt, yhdistykset, työpaikat tai yksityiset ihmiset.

Mukaan voi ilmoittautua osoitteessa www.vievanhusulos.fi tai ottamalla yhteyttä Rauman kaupungin vanhuspalveluiden palveluvastaava Tanja Hakuliseen, tanja.hakulinen@rauma.fi tai puh. 044 403 6332.

Ilmoittautuneille postiteaan lahjaksi Bongaa koira -bingoja ja haravajumppia.

Raumalla Vie vanhus ulos -kampanja loppuu perjantaina 7.10. järjestettävään Penkkilenkki-tapahtumaan, joka järjestetään Rauman keskustaan suunnitellulla kävelyreitillä. Reitin varrella oleville penkeille järjestetään ohjelmaa.

Reitti on esteetön ja vapaaehtoistoimijat auttavat osallistumisessa. Penkkilenkki on osa Rauman Senioreiden kulttuuriviikkoja, joiden muusta ohjelmasta tiedotetaan erikseen.