Kämppä ja bussikortti tai pyörä koko kesäksi : Rauma houkuttelee taas opiskelijoita kesätöihin

Kesäteekkari voi liikkua joko bussilla tai polkupyörällä.
Kesäteekkari voi liikkua joko bussilla tai polkupyörällä. Kuva: arkisto/Esa Urhonen

Rauman kaupunki houkuttelee jälleen teknisen alan opiskelijoita kaupunkiin varsin merkittävillä porkkanoilla.

Luvassa on maksuton asunto kolmeksi kesäkuukaudeksi. Kodin ja kesätyön väliseen sekä vapaa-ajan liikkumiseen tarjotaan puolestaan joko kaupunkiliikenteen bussikorttia tai polkupyörää.

Kesäteekkari-kampanjan kohteena ovat teknillisten yliopistojen arkkitehti- ja diplomi-insinööriopiskelijat, ja tarjous koskee myös ulkomaisia tutkinto-opiskelijoita.

Ensin työsopimus, sitten hakemus

Päästäkseen eduista osalliseksi, opiskelijan on ensin solmittava omin avuin kesätyösopimus Raumalla toimivan yrityksen kanssa. Kampanjaan voi hakea vasta työsopimuksen kera.

Kaupungin kesäteekkariksi voi päästä enintään 20 opiskelijaa.

Kampanjan tavoitteena on saada osaavaa työvoimaa raumalaisiin teknisten alojen yrityksiin.

– Kesätyöt lisäävät myös osaajien valmiuksia muuttaa pysyvästi Raumalle valmistumisensa jälkeen, sanoo kaupungin yritysasiantuntija Heikki M. Nurmi tiedotteessa.

Hakuaika alkaa heinäkuun alussa ja päättyy maaliskuun lopussa.

Kampanjan toteutuksessa on mukana Rauman ja Laitilan Seuturekry –hanke, jonka tavoitteita ovat on kansainvälisten rekrytointien tukeminen ja yritysten rekrytointivalmiuksien kehittäminen. Osahanke liittyy 26 kunnan ja kaupungin yhteiseen hankkeeseen.

Kuudetta kertaa järjestettävä kampanja on otettu opiskelijoiden suunnalla hyvin vastaan: kampanja sai viime vuonna Satakuntalaisen Osakunnan paluumuuttopalkinnon.