Kampus alulle aikaisintaan kesäkuussa

Rauma lievensi urakoitsijoita koskevaa kriteeriään.

Karin kampuksen rakennustyöt voivat alkaa aikaisintaan tämän vuoden kesäkuussa, arvioi Rauman tilapalvelujohtaja Olli-Pekka Kumpula.

Näin siinä tapauksessa, että hankkeen kustannusraami pitää ja mahdollisille lisä- ja muutostöille jää vielä riittävästi pelivaraa.

Aiemman arvion mukaan rakentamaan olisi päästy touko-kesäkuun vaihteessa. Nyt arvio on, että mahdollisesti jotain rakennustöitä valmistelevia töitä voidaan tehdä jo toukokuussa.

Tarjoukset kuun lopulla

Kampuksen kokonaiskustannusarvio on noin 68,5 miljoonaa euroa. Summa sisältää rakennuttamis- ja suunnittelukulut sekä mainittuihin muutostöihin varatut noin 8,5 miljoonaa euroa.

Jotain hankkeen etenemisestä voi päätellä sitten, kun hankkeen kaikkien urakoiden tarjoukset on saatu huhtikuun lopulla.

Urakkatarjousten yhteissumman tulisi jäädä alle 60 miljoonan euron, jotta kokonaiskustannusarvio pitää.

Alun perin Rauma lykkäsi ainoastaan pääurakan tarjouskilpailua niin, että sen takaraja on 27. huhtikuuta.

Monessa sivu-urakassa aikataulu oli aiempi, mutta myöhemmin päätettiin, että myös kaikkien seitsemän sivu-urakan aikataulua lykätään samaan ajankohtaan itse rakennusurakan kanssa.

Kumpula on kuitenkin sitä mieltä, että sivu-urakoiden uusi takaraja ei juurikaan vaikuta rakentamisaikatauluun enää.

Useita hankkeita on vireillä

Urakkatakarajojen muutoksen syynä on, että tarjouskilpailuihin liittyvää ehtoa päätettiin muuttaa kesken kaiken, joten kilpailutukset piti keskeyttää ja käynnistää uudelleen.

Rauma lievensi soveltuvuusvaatimusta, jonka mukaan tarjouksen tekevän yrityksen liikevaihto tulee olla kolmen vuoden keskiarvona vähintään puolet tarjottavan urakan arvosta. Kriteeriä alennettiin 40 prosenttiin.

Perusteluina oli se, että urakoista halutaan syntyvän riittävä hintakilpailu, kun Satakunnassa ja Raumalla on jo käynnissä useita merkittäviä rakennushankkeita.

Yksin Raumalla on käynnissä Metsä Fibren sahahanke, Kaunisjärven vanhainkodin muutos seniorikeskukseksi, uuden paloaseman rakentaminen sekä Merikoulun peruskorjaus.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut