Kanalan syttymissyytä on vaikea selvittää

Torstain ja perjantain välisenä yönä Rauman Murtamon kylässä palanut kanalarakennus tuhoutui palossa täysin. Noin 10 000 kanalle tarkoitetussa rakennuksessa oli palohetkellä reilut 8 000 kanaa, jotka kuolivat onnettomuudessa. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Palanut kanala oli alle kymmenen vuotta vanha. Viime vuonna se oli uusittu kanaladirektiivien mukaiseksi. Poliisi arvioi palaneiden tilojen olleen noin 500 neliömetrin suuruiset.

Poliisi aloitti palon tutkinnan perjantaina aamupäivällä.

– Koska palo aiheutti täydellisen tuhon, syttymissyyn tutkiminen on hankalaa. Lähdemme nyt poissulkemaan mahdollisia vaihtoehtoja kuten sähkövikaa, Ari Välimäki Satakunnan poliisin teknisestä tutkinnasta sanoi.

Välimäki totesi, että palon laajuuden vuoksi asioita on hyvin vaikea selvittää lopullisella varmuudella. Tutkinta voi kokonaisuudessaan kestää pitkään, mutta sen akuuttivaihe on ohi muutamassa viikossa. Sen jälkeen palopaikkaa päästään raivaamaan.

Palohälytyksen teki iltakymmenen aikaan savun huomannut ohikulkija. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle palo oli jo täyden palamisen vaiheessa ja palomiehet keskittyivät sen rajaamiseen. Kanalan lähellä oli useita muita rakennuksia.